Etnel mist rol vicepresident om ambtenarij efficiënt te maken
december 15, 2021
10 Mobiel – Rawien Ramtahalsingh – 15 december 2021
december 15, 2021
Show all

Operatie Veilig Suriname gelanceerd

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft dinsdag 14 december de operatie “Veilig Suriname” gelanceerd. De directe aanleiding is volgens de bewindsman de toename van de criminaliteit en de stijging van het aantal verkeersdoden. Dit baart mij zorgen, zei de bewindsman tijdens de persconferentie. Hij overweegt ook een verhoging van de boetes en het treffen van zwaardere maatregelen. Het ministerie van Financiën heeft de middelen vrijgegeven voor de uitvoering van dit project.

In deze operatie is ook opgenomen de samenwerking met Guyana en Frans-Guyana met betrekking tot mensensmokkel – en handel. Volgens waarnemend Korpschef en Commissaris van politie, Henry Seedorf, moet deze gezien worden als een “Moeder-operatie” waar in alle andere acties van het Korps Politie Suriname die regio verbonden zijn, zullen opgaan

U hoorde de waarnemend Korpschef en Politie-commissaris Henry Seedorf over de operatie “Veilig Suriname”. Deze actie zal de Staat 1 miljoen SRD kosten en heeft een duur van 4 maanden, ingaande morgen 15 december.

Comments are closed.