Minister Somohardjo niet verrast met einde Sapoen en HVB
september 30, 2020
Pg wil afdeling voor corruptiezaken
oktober 1, 2020
Show all

Openbaar Ministerie heeft meer armslag

Dertien waarnemend Substituut-Officieren van Justitie beëdigd

In de Congreshal zijn woensdagdertien waarnemend Substituut-Officieren van Justitie beëdigd door president Chan Santokhi. Zij zullen belast worden met allerhande vervolgingswerkzaamheden worden, waaronder het helpen bij politieonderzoeken. In zijn toespraak wees president Santokhi de vervolgingsambtenaren op hun verantwoordelijkheid als substituut-officier van justitie.

Er zal een specifieke focus gelegd moeten worden op het bestrijden van corruptie door het Openbaar ministerie. Dat is hoge prioriteit van deze regering, zei het staatshoofd.

Rita Sitaram behoort tot de groep nieuwe substituut-officieren van justitie. Zij wil zich er vooral voor beijveren de democratische rechtsstaat weer de plek te geven die het verdient.

Procureur-generaal Roy Bajnath Panday zegt dat er vanaf 2005 behoefte is aan meer officieren van justitie. In de ideale situatie zou het OM dertig leden moeten tellen. Behalve het repressief optreden, wil het OM zich ook richten op de preventie.

U hoorde Procureur-Generaal Roy Bajnath Panday bij de beëdiging van dertien waarnemend substituut-officieren van justitie.

Comments are closed.