Op Internationale dag voor de rechten van het kind:

Wederom onrust bij De Ware Tijd
november 19, 2018
Onderwijs Minister Ferrier: Studentenflats uitkomst studenten uit binnenland
november 20, 2018
Show all

Op Internationale dag voor de rechten van het kind:

Minister Polak van Sociale Zaken noemt sociale media grootste vraagstuk jongeren

Het is dinsdag de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. In verband hiermee wordt er in het Lalla Rookh gebouw een kinderworkshop en een jongerendebat gehouden. Tijdens het debat dat maandag en dinsdag plaatsvindt discussiëren VOJ-leerlingen en VOS-studenten over vier onderwerpen, te weten: sociale media, jongeren en geweld, alcohol en drugs, daarnaast ook empowerment en innovatie.

Minister Christien Polak van Sociale Zaken zei op de eerste dag vooral sociale media en het oneigenlijk gebruik daarvan een gevaar te vinden voor de jeugd.

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken. Het jongerendebat is een initiatief van het Bureau Rechten van het Kind van haar departement en UNICEF. Vandaag is de tweede en laatste dag van de kinderworkshop en het debat, in het kader van de Universele Dag voor de Rechten van het Kind dat dinsdag, om landen eraan te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Het VN-verdrag, de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind, is op 20 november 1989 aangenomen.

Comments are closed.