Op 18 juli houdt Politiebond verkiezingen

Advocaat Stanley Marica overleden
mei 18, 2016
Pomphouders doen in strijd met verwachting goede zaken
mei 18, 2016
Show all

Op 18 juli houdt Politiebond verkiezingen

De verkiezingen van de Surinaamse Politiebond vinden op 18 juli plaats. Tijdens de algemene ledenvergadering die gisteren is gehouden, is er zevenkoppige verkiezingscommissie aangesteld, onder leiding van hoofdinspecteur Rudi Steinberg. De ‘Vernieuwingsbeweging van de Politiebond’ vroeg aanvankelijk om de verkiezingsdatum te vervroegen naar 30 juni, maar Steinberg vroeg de vergadering om hem vanwege de omvang van het voorbereidingswerk twee maanden tijd te geven.

De vernieuwingsbeweging zet zich af tegen bondsvoorzitter Robby Ramjiawan. De leden vinden onder meer dat hij, als topfunctionaris binnen het politieapparaat, niet in staat is om de belangen van de bond te behartigen. Ook beschuldigen ze hem van ‘gesjoemel met bondsgelden’.

De leden van de ‘Vernieuwingsbeweging van de Politiebond’ hebben de gisteren ingestelde verkiezingscommissie verder gevraagd om in alle politieressorten een stembureau te plaatsen, om zo te garanderen dat iedere politieambtenaar kan gaan stemmen. (DWT-online)

Comments are closed.