Oorzaken en gevolgen revolutie 1980 belicht in seminar

Sport 28 februari
februari 28, 2014
UNASUR FORMALISEERT STAPPEN VOOR ELECTORALE WAARNEMINGSMISSIE IN COLOMBIA
februari 28, 2014
Show all

Oorzaken en gevolgen revolutie 1980 belicht in seminar

Een seminar waarbij studenten en jonge academici de kans krijgen om meer te weten over de revolutie van 25 februari 1980 is vanmorgen van start gegaan in de University Guesthouse. De nationale commissie ‘herdenking 25 februari 1980’ heeft deze activiteit georganiseerd in verband met de 34ste jaardag van de revolutie. Aan bod komen tijdens het seminar komen de gevolgen die de revolutie heeft gehad en nog zal hebben voor de ontwikkelingen in Suriname.

Vijftien militairen onder leiding van toen sergeant Desiré Bouterse, bewerkstelligden op 25 februari 1980 een omwenteling in ’s landsbestuur waardoor de toenmalige regering buiten functie werd gesteld, zegt de commissie. Volgens de commissie zien sommigen het als een mijlpaal en “een moment waarop Suriname zeggenschap kreeg over zichzelf. Anderen typeren het als een moment van anarchie. Een ieder is het er over eens dat deze dag een belangrijk keerpunt is in de jonge geschiedenis van Suriname.

Sprekers tijdens het seminar zijn Borger Breeveld die praat over ‘Mediaverslaggeving ten tijde van de revolutie’, Drs.August Boldewijn die het zal hebben over ‘Gebeurtenissen die hebben geleid tot de staatsgreep van 1980’, ambassadeur Harvey Naarendorp, Mr.Maya Manohar, oud president Drs.Jules Wijdenbosch, en Drs.Amzad Abdoel die de betekenis van de revolutie voor huidige en toekomstige generaties bespreekt.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.