Ook VSB tegen aanpassing wet op de staatschuld

Dagbladen overzicht – 24 oktober 2019
oktober 24, 2019
Verdachte van verschillende berovingen aangehouden
oktober 24, 2019
Show all

Ook VSB tegen aanpassing wet op de staatschuld

‘Wijziging Wet Staatschuld geen bescherming Hoefdraad’

NDP-assembleelid Simons: wet in lijn brengen met comptabiliteitswet

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) roept, in navolging van diverse politieke partijen en maatschappelijk organisaties, De Nationale Assemblee op de wet op de Staatschuld ongemoeid te laten. Dit meldt de organisatie in een woensdag uitgegeven persbericht.

“De VSB doet daarom een beroep op uw college deze wetswijziging niet aan te nemen en pleit wederom voor een nationale dialoog over onze toekomst, in het bijzonder op welke wijze wij het gragiel economisch evenwicht kunnen bestendigen en uitbouwen naar reele economische groei”, luidt de slotpassage.

De VSB zegt verder bezorgd te zijn over de plannen van de coalitie in de assemblee, en wijst erop dat prudent overheidsbeleid en een sterke begrotingsdiscipline, belangrijke voorwaarden zijn om uit de economische crisis te geraken. De organisatie noemt het wijzigen van de wet daarom “onverstandig”. Volgens NDP-assembleelid en DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons is de voorgenomen wetswijziging niet bedoeld om minister Gillmore Hoefdraad van Financien te beschermen tegen vervolging. Simons vindt dat de wet op de Staatsschuld structureel gewijzigd moet worden, en niet ad hoc, zoals de voorbije jaren is gebeurd. Verder zegt het NDP-assembeelid dat de discussie over het aanpassen van de wet op de Staatsschuld, niet is gekomen naar aanleiding van de ingediende strafklacht van de VHP. Al bij het wijzigen van de comptabiliteitswet, gingen er stemmen op, om de wet op de Staatsschuld aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. De assemblee bespreekt op dit moment de wet in het openbaar in commissieverband.

Comments are closed.