‘Ook Nickerie heeft recht op betaalbare woningen’

Dagbladen overzicht – 11 juni 2019
juni 11, 2019
Achterstand bij Onderwijsinspectie ingelopen
juni 11, 2019
Show all

‘Ook Nickerie heeft recht op betaalbare woningen’

Minister Misiekaba wil sociale woningbouw oppakken

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting wil dat de overheid in de nabije toekomst weer sociale woningen gaat bouwen. Ook Nickerie moet daarvoor in aanmerking komen. Samen met andere overheidsinstanties wil hij in het rijstdistrict gebieden identificeren voor de sociale woningbouw. Misiekaba erkent dat hoewel deze regering een woning voor elke Surinamer, hoog op de agenda heeft staan, er de voorbije jaren niet één sociale woning door de overheid is gebouwd.

De bewindsman zei onlangs dat het hoofdkantoor van het ministerie aan de Waterkant in Paramaribo ongeschikt is vanwege de staat waarin het verkeert. Dat geldt ook voor afdelingen van het departement in Nickerie. Dit komt volgens Misiekaba door de manier waarop er wordt gekeken naar de sociaal behoeftige mens. Nog te vaak wordt de doelgroep geassocieerd met armoede, terwijl het volgens hem gewoon mensen zijn die tijdelijk in nood verkeren en een steuntje in de rug nodig hebben. Daarom heeft hij er het volste vertrouwen in dat de regering geld vrijmaakt voor de renovatie van alle kantoren van Sociale Zaken.

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Vrijdag was de bewindsman in Nickerie in verband met de officiële start van de bouw van het ‘Gezinsvervangend verblijf van het Zuster Dankerscentrum’.

Comments are closed.