‘Ook datarecorder neergestort toestel EgyptAir uit zee gehaald’

Eurolanden stemmen in met 7,5 miljard euro voor Griekenland
juni 17, 2016
Sport 17 juni
juni 17, 2016
Show all

‘Ook datarecorder neergestort toestel EgyptAir uit zee gehaald’

De vluchtdatarecorder van het EgyptAir-toestel dat op 19 mei in de Middellandse Zee stortte, is vrijdag uit zee gehaald. Dat melden Egyptische onderzoekers.

Donderdag werd de cockpitvoicerecorder al gevonden.  Begin juni ontdekten Franse onderzoekers al de vermoedelijke locatie van de zwarte dozen van het toestel. Maar de twee onderdelen, de recorder met vluchtgegevens en de andere recorder met gesprekken vanuit de cockpit, werden destijds nog niet van de bodem gehaald. Het passagiersvliegtuig van EgyptAir verdween op 19 mei van de radar. De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 was op weg van Parijs naar Caïro en had 66 mensen aan boord.

De eerste wrakstukken van het neergestorte toestel werden vrij snel na de crash gevonden. Ook werden lichaamsdelen van slachtoffers aangetroffen. In de periode daarna werden er meerdere kleine onderdelen gevonden.  De exacte oorzaak van de vliegramp is nog onbekend. Uit vluchtgegevens is wel gebleken dat vlak voor het neerstorten van het vliegtuig het rookalarm is afgegaan. Er zou rook en hitte zijn gesignaleerd bij een raam naast de co-piloot en in het toilet achter de cockpit.

Comments are closed.