Ook bescherming tegen geldschieters in Wet Notarisambt

Cubaanse artsen versterken binnenlandse posten
juni 19, 2019
Interesse voor verplegende beroepen groeit in Nickerie
juni 19, 2019
Show all

Ook bescherming tegen geldschieters in Wet Notarisambt

De Wet Notarisambt moet de samenleving ook bescherming bieden tegen geldschieters. Dat zei DOE-parlementariër en –fractieleider Carl Breeveld dinsdag in het parlement. Daar worden de wijzigingen in conceptvorm besproken. Er zijn in de ontwerpwet zaken opgenomen als: uitbreiding van het aantal beroepsnotarissen (van twintig naar vijftig), akten goed verstaanbaar en begrijpelijk opstellen, het functioneren van een tuchtcollege voor de beroepsgroep en verdere ordening van het ambt van notaris.

Breeveld noemt het “een stap in de goede richting.” Hij haalt echter een belangrijk punt aan ten aanzien het fenomeen geldschieters.

De volksvertegenwoordiger is blij dat er in de conceptwet ook wordt gedacht aan een vak-register. Hij vindt het een feit waarvan de gehele samenleving op de hoogte moet worden gebracht.

Assembleelid Carl Breeveld. Met de wijzigingen wordt er volgens hem meer rechtskracht toegevoegd aan de Wet Notarisambt. Een aantal leden is daarnaast van oordeel dat het voorstel dat burgers moeten betalen voor het indienen van een klacht tegen een bepaalde notaris bij het in te stellen tuchtcollege, geschrapt moet worden.

Comments are closed.