Oogheelkundig onderzoek aan huis in Raap project Nickerie

Kinderhuis Open poort ontvangt donatie van firma Edward Bihary
februari 9, 2014
Today In Pop History
februari 10, 2014
Show all

Oogheelkundig onderzoek aan huis in Raap project Nickerie

Ongeveer 150 personen van 50 jaar en ouder in Nickerie, zullen in de periode 21 en 22 februari, aan huis onderzocht worden op verschijnselen van slecht zicht en blindheid. Dit in het kader van het project Rapid assessment of avoidable blindness(RAAP)(of snelle vaststelling van te voorkomen blindheid), welke al zes maanden wordt uitgevoerd door het Suriname Eye Centre. Het is volgens oogarts en directeur van het Suriname Eye Centre, Jerrel Pawiroredjo, een landelijk project.

De oogheelkundige zorg is volgens Pawiroredjo sinds 2007 voor steeds meer mensen over het hele land beschikbaar. Ook in Nickerie is er een grote behoefte, gezien de drukte die er ontstaat bij de twee wekelijkse bezoeken van de oogartsen uit Paramaribo. Met een inwonerstal van 36.000 is er volgens Pawiroredjo wel behoefte aan een permanente oogarts in het district.

 

 

Er wordt nu gewerkt aan de aanschaf van een laserapparaat voor het district. Tijdens het Raap project zullen landelijk ruim3000 mensen aan huis een snel oogheelkundig onderzoek ondergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.