Ontslagen RBC-stafleden krijgen woensdag uitsluitsel van de directie

Twee ‘most wanted verdachten’ op één dag opgepakt
februari 11, 2014
Verscherpte veiligheidsmaatregelen op Zanderij
februari 11, 2014
Show all

Ontslagen RBC-stafleden krijgen woensdag uitsluitsel van de directie

De stafleden van de Royal Bank of Canada in Suriname, die vorige week donderdag mondeling vernamen dat zij met ontslag gestuurd worden, moeten wachten tot woensdag om meer duidelijkheid te krijgen over hun toekomst.

Naar zeggen van Willy Rodriguez, voorzitter van de personeelsbond van RBC Suriname, ging het tweetal ervan uit dat ze maandag, uitsluitsel zou krijgen van de directie. Maar de leiding van de bank deelde de twee gisteren echter mee dat ze woensdag te horen krijgen wat hen te wachten staat, zei Rodriguez in gesprek met Radio 10.

Er heerst sinds de vorige week onrust en onzekerheid onder de 150 werknemers van de Surinaamse tak van de RBC. Net als bij andere vestigingen van deze bank in het Caribisch gebied worden er ontslagen verwacht.

Rodriguez denkt dat de twee die als eerst ontslagen worden een afkoopregeling zal worden aangeboden. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn, gaat de rest van het personeel ervan uit dat er meer gedwongen ontslagen zullen volgen.

De gedwongen ontslagen zijn onderdeel van een pakket maatregelen van de leiding van de RBC in Canada om het bedrijf, na teleurstellende resultaten in 2013, weer gezond te maken. Dat de maatregelen ook van toepassing zijn op de Surinaamse tak van RBC, komt lokaal een beetje als een verrassing omdat deze van alle Caribische vestigingen het best presteerde in 2013. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.