Ontkoppeling vergoeding DNA-leden vóór mei 2020

Dagbladen overzicht – 8 januari 2019
januari 8, 2019
Drie politieambtenaren Nickerie op het matje geroepen
januari 8, 2019
Show all

Ontkoppeling vergoeding DNA-leden vóór mei 2020

Commissie kijkt ook naar regering, rechterlijke macht en parastatale bedrijven

 

De ontkoppeling van de schadeloosstelling van assembleeleden aan dat van ambtenaren, wordt nog deze zittingsperiode een feit. Dat zegt de NDP-fractieleider André Misiekaba aan Radio 10. De commissie ‘Institutionele Versterking’, die de wet voorbereid en waarin alle fracties vertegenwoordigd zijn, pakt het werk in januari weer op. Het gaat om een integrale aanpak, waarbij ook gekeken wordt naar de salarissen van leden van de regering, de rechterlijke macht en van personen in dienst van parastatalen, zegt Misiekaba. Vandaar dat er veel tijd in gaat zitten.

Het is de bedoeling om te gaan van een directe naar een indirecte koppeling, legt Misiekaba uit. Hoe dat in de praktijk precies moet werken is nog niet duidelijk, zegt de NDP-fractieleider. Een andere uitdaging is, dat de assemblee, ondanks haar functie van wetgever, niet zonder meer een eigen koers kan varen.

André Misiekaba, de fractieleider van de NDP. Door de huidige directe koppeling van de schadeloosstelling aan dat van de ambtenarij, krijgen assembleeleden door de laatste verhoging voor ambtenaren, bruto ruim 23.000 Surinaamse dollar per maand. Fractieleiders, de vicevoorzitter en de voorzitter van het parlement krijgen zelfs meer

Comments are closed.