Ontheven RGB-onderdirecteur Mitro ontkent gesjoemel met grondpapieren

Onafhankelijkheidsdag streefdatum voor opening nieuwe Carolina brug
juli 30, 2014
Weer vuilophalers gemolesteerd
juli 30, 2014
Show all

Ontheven RGB-onderdirecteur Mitro ontkent gesjoemel met grondpapieren

Onderdirecteur Grondbeheer van het ministerie van RGB, Sutrisno Mitro, ontkend dat zijn ontheffing te maken heeft met gesjoemel met grondpapieren, zoals eerder in de media gemeld. Mitro zegt door de RGB-minister opzij te zijn gezet vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten’. Het zou volgens Mitro om een politiek besluit gaan, deelt hij mee aan Starnieuws, zonder nader uitleg. RGB-minister Steven Relyveld zou Mitro de vorige week hebben ontheven na geconstateerde malversaties met grondbrieven.

Mitro zou naar verluidt aan huis bij burgers zijn gesignaleerd met grondpapieren. Het ministerie zou hierover zijn getipt, door een persoon die de man op heterdaad betrapte. De ontheven onderdirecteur Mitro zou bezig zijn bij iemand thuis over grondpapieren te onderhandelen. Eerder bleek dat honderden grondbrieven op onverklaarbare wijze verdwenen zouden zijn. De bewindsman maakte hierover al eerder melding.

Relyveld had in een eerder stadium zijn personeel gewaarschuwd niet te sjoemelen met grondpapieren. Hij kondigde aan zonder aanzien des persoons te zullen handelen. Er zijn diverse maatregelen genomen om de oneigenlijke praktijken tegen te gaan. Toen ontdekt werd dat de onderdirecteur zich niet hield aan de regels, heeft de minister de man volgens Starnieuws onmiddellijk uit zijn functie ontheven.

2 Comments

 1. Sutrisno Mitro schreef:

  directeur blij met vonnis
  08/12/2014 07:02 – Redactie dWT Online
  Ontheven directeur blij met vonnis
  PARAMARIBO – De inmiddels ontheven onderdirecteur Sutrisno Mitro van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer is blij met het vonnis tegen Starnieuws. De rechter heeft de nieuwssite bevolen een rectificatie te plaatsen over berichtgeving over Mitro.

  Starnieuws publiceerde in juli een nieuwsbericht waarin stond dat Mitro zich aan corruptie schuldig had gemaak in zijn functie. De kantonrechter concludeerde dat de informatie in het artikel niet geverifieerd is en binnen een week moet worden gerectificeerd, op straffe van een dwangsom van SRD 1.000 per dag. Starnieuws ging zaterdag over tot rectificatie.

  Volgens het artikel had de redactie van het nieuwsmedium van bronnen vernomen dat Mitro op heterdaad is betrapt toen hij thuis bij iemand met grondpapieren onderhandelde. Ook stond er dat er honderden grondbriefjes waren verdwenen.

  Kort nadat het bericht was gepubliceerd, had Mitro zeer gebelgd bij andere media gereageerd. Hij ontkende de aantijging en zei dat hij om politieke redenen is ontheven. Via zijn advocaat Georgette Leter maande hij Starnieuws aan te rectificeren, maar de nieuwssite weigerde. Mitro spande toen een kortgeding aan, omdat hij vond dat zijn goede naam onterecht is aangetast.

 2. Sutrisno Mitro schreef:

  Rectificatie

  07 Dec, 04:00
  cebc530713aad9311172d73d4391e9af.jpg___oordeel3.jpg
  Zoom Middels deze publicatie rectificeert Network Star Suriname NV de passage opgenomen in het artikel van dinsdag 29 juli op Starnieuws met als titel: Minister Relyveld ontheft onderdirecteur per direct.

  “Vernomen wordt dat Mitro thuis bij mensen ging met grondpapieren. Het ministerie had een tip hierover gekregen. De onderdirecteur is op heterdaad betrapt door het ministerie. Hij was bezig thuis bij iemand met grondpapieren te onderhandelen. Eerder bleek dat honderden grondbriefjes verdwenen zijn”.

  Deze passage berust niet op waarheid en is niet geverifieerd. Starnieuws biedt haar verontschuldigingen aan voor de schade aan de eer en goede naam die de persoon van Sutrisno Mitro door deze passage heeft geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.