Ontheffing Currie wordt spoedig gevolgd door Clad onderzoek

Betere tools zijn vereist om gevaar kwikdamp te onderbouwen
november 10, 2015
Twee doden en vijf gewonden bij geweldadige shootout tussen politie en verdachten
november 10, 2015
Show all

Ontheffing Currie wordt spoedig gevolgd door Clad onderzoek

De schorsing van Telesur directeur Drik Currie heeft veel stof doen opwaaien maar er is daarna weinig meer bekendgeworden over de directe aanleiding voor deze beslissing. Er zouden onregelmatigheden zijn geconstateerd in de bedrijfsvoering en boekhouding van het staatsbedrijf  die zo ernstig van aard zijn dat direct moest worden ingegrepen.

Nu gaat de de Centrale Lands Accountantsdienst, de CLAD, aan de slag met een onderzoek. Volgens insiders is dit onderzoek voor zowel Zowel Currie als voor de Raad van Commissarissen het beste. Als er dingen zijn gebeurd die niet mochten zal dat aan het licht komen. Maar als Currie en zijn directie-team niets misdaan hebben is zo een onderzoek van de CLAD ook de beste manier om dit te bewijzen.

De schorsing van een maand opgelegd aan Currie kwam kort na het benoemen van een nieuwe Raad van Commissarissen met als President Commissaris Gardelito Hew A Kee, ICT adviseur van het Kabinet van de President. Currie is overigens  de gelegenheid geboden zich te verweren tegen de beschuldigingen.

Comments are closed.