Onrust bij diakonessenhuis

Hoofdstembureau beslist tegen terugroeping sapoen/chitan
januari 6, 2016
Bond EBS teleurgesteld in staf energie bedrijf
januari 6, 2016
Show all

Onrust bij diakonessenhuis

Het personeel van het Diakonessenhuis leeft weer op gespannen voet met het stichtingsbestuur. Vakbondsvoorzitter Robby Naarendorp bevestigt dat er een onrustige sfeer heerst binnen de instelling. De bond heeft vorige week een vergadering gehouden met haar leden. De spanningen zijn volgens de voorzitter te wijten aan onduidelijkheid betreffende de leiding van het ziekenhuis. Naarendorp wenst voorlopig niet uit te weiden over de situatie bij het ziekenhuis, vermeldt De Ware Tijd onine.

Volgens een ingewijde van de instelling is het stichtingsbestuur op de vergadering verweten geen daadkracht te hebben.  “Het bestuur neemt beslissingen onder druk van een bepaalde groep specialisten. Het bestuur is niet in staat leiding te geven aan het ziekenhuis. Hij is van oordeel dat er een machtsstrijd wordt gevoerd boven de hoofden van werknemers.

Waarnemend voorzitter Adeline Wijnerman van het stichtingsbestuur zegt niet op de hoogte te zijn van de vergadering. “Er is met de directie besloten dat het traject tot het aanstellen van een nieuwe directeur deze maand wordt opgepakt.” DWTonine

Comments are closed.