Oneervol ontslag voor niet-residerende ambassadeur Filipijnen in Suriname

Ramadhin roept op tot verhogen tempo vaccinatie
maart 3, 2021
Backpro zal waarschijnlijk nooit bewoond kunnen worden
maart 3, 2021
Show all

Oneervol ontslag voor niet-residerende ambassadeur Filipijnen in Suriname

Mishandeling personeel komt gewezen diplomaat duur te staan

Marichu Mauro, de niet-residerende ambassadeur van de Filipijnen voor Suriname, is oneervol ontslagen door president Rodrigo Duterte. Zij mag ook nooit meer een overheidsfunctie bekleden en komt ook niet in aanmerking voor pensioen.

Dit nadat er vorig jaar beelden opdoken over lichamelijke en psychische mishandeling van het personeel op haar residentie in Brasilia. In november werd zij teruggeroepen naar Manila om zich te verantwoorden. President Duterte maakte de maatregelen tegen Mauro maandagavond bekend tijdens een televisietoespraak.Mauro bood in juli 2018 haar geloofsbrieven aan bij president Desi Bouterse. Opvallend is dat zij bij die gelegenheid meedeelde Suriname graag te willen helpen in het opleiden en trainen van diplomaten:

Marichu Mauro, de niet-residerende ambassadeur van de Filipijnen na het aanbieden van haar geloofsbrieven aan de toenmalige president Desi Bouterse. Volgens de Filipijnse president Duterte heeft de in ongenade gevallen diplomaat het land enorm te schande gezet met de mishandeling van haar personeel. De beelden werden door werknemers zelf uitgelekt naar Braziliaanse media.

Comments are closed.