Onderzoek wijst uit: Huize Betheljada zit alles behalve in financiële problemen 

Kindertehuizen danken Radio 10 voor steun
juni 21, 2017
President Bouterse praat over herstel economie in De Nationale Assemblee
juni 21, 2017
Show all

Onderzoek wijst uit: Huize Betheljada zit alles behalve in financiële problemen 

 

In tegenstelling tot wat de leiding van het tehuis beweert, verkeert Huize Betheljada niet in financiële problemen. Minister Gillmore Hoefdraad heeft gisteren een brief naar De Nationale Assemblee (DNA) gestuurd waaruit blijkt dat de stichting juist dik in de centjes zit. Op haar bankrekeningen had de stichting per januari 2017 zelfs meer dan SRD 2 miljoen staan.

Toch is er een subsidieaanvraag van SRD 989 duizend ingediend bij het Ministerie van Sociale Zaken.

Na overleg is een bedrag van SRD 438 duizend overeengekomen en ter goedkeuring doorgestuurd naar het Ministerie van Financiën.

Daar is de financiële administratie van Betheljada onder een vergrootglas geplaatst en kwam het een en het ander boven water dat in schril contrast staat met hetgeen eerder werd verklaard. Verder blijkt dat er op de begroting van Huize Betheljada een bedenkelijk bedrag van SRD 107 duizend is opgebracht om een consultant te betalen. De consultant blijkt niemand minder dan voorzitter van het stichtingsbestuur en sinds kort ook de  waarnemend directeur van het tehuis te zijn.

Minister Gillmore Hoefdraad, gisteren in het parlement over de financiële huishouding van Huize Betheljada. Het opvangtehuis voor kinderen met een dubbele beperking verkeert niet in de financiële problemen, zoals onlangs werd verkondigd door de waarnemend directeur. Het tegendeel is waar; het tehuis zit juist dik in de centjes. Reden genoeg voor het ministerie van Sociale Zaken om de aangevraagde subsidie voor 2017 af te wijzen.

Comments are closed.