Onderzoek oorzaak ongeval motorrijder Weg Naar Zee nog niet gesloten

Zeewering Weg naar Zee moet belangrijk tuinbouwgebied beschermen
maart 24, 2014
Autovrije zones in Nickerie om lichaamsbeweging te stimuleren
maart 25, 2014
Show all

Onderzoek oorzaak ongeval motorrijder Weg Naar Zee nog niet gesloten

Er wordt nader onderzocht wat er precies is misgegaan bij de aanrijding aan de Henry Fernandesweg in Weg Naar Zee, met de intussen overleden motorrijder Rheza Van Ommeren. Dit mede naar aanleiding van de beroering die is ontstaan, na de eerste politieverklaring over het ongeval. Er is vooral vanuit de familie en vriendenkring van de motorrijder enorme kritiek ontstaan, over de conclusie in de verklaring, dat de man zou hebben gestunt, althans, hebben gewipt met het motorrijtuig, wat mogelijk tot het ongeval heeft geleidt.

Ook vanuit de motorclub de Q-Riders werd met bevreemding gereageerd op de politieverklaring. Het zou volgens de motorrijdersclub namelijk technisch onmogelijk zijn het voorwiel van het specifiek model motorfiets met verlengde as, te ‘wippen’.

In reactie zegt politiewoordvoerder Humprey Naarden dat zijn eerste verklaring over het ongeval, gebaseerd was op de rapportage van de politie van Kwatta. Naarden zegt evenwel, dat het onderzoek nog niet is afgesloten en dat een finaal onderzoek, welke nu wordt verricht door politie Wanica, deze week mogelijk uitsluitsel biedt. Correctie van de eerdere verklaring is volgens Naarden dan niet uitgesloten.

Deze week worden de uitkomsten van het finaal onderzoek van de aanrijding met de motorrijder Rheza van Ommeren duidelijk. De overleden motorrijder werd zaterdag onder grote publieke belangstelling en begeleiding van familie en zijn motormakkers begraven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.