Onderzoek naar Nederlandse sjoemelarts Karbaat in Suriname

Dagbladen overzicht – 24 december 2019
december 24, 2019
Sportverslagen – 24 december 2019
december 24, 2019
Show all

Onderzoek naar Nederlandse sjoemelarts Karbaat in Suriname

De Nederlandse sjoemelarts Jan Karbaat, die gespecialiseerd was in kunstmatige inseminatie met donorzaad, blijkt ook in Suriname te hebben gewoond en gewerkt. Of hij, evenals in Nederland, vrouwen met een kinderwens bevruchtte met zijn eigen zaad, is niet duidelijk. Daarom is freelance journaliste Nina Jurna op zoek naar mensen die Karbaat hebben gekend. Hij was majoor in het leger en werkte voor de Tris als dokter.

Karbaat was al in zijn tijd in Suriname geinteresseerd in het gezinsleven. Het is echter niet duidelijk of hij hier de basis legde voor zijn succesvolle praktijk in Nederland.

Personen die denken Karbaat te hebben gekend, kunnen contact maken met Jurna via het emaildres: [email protected] . Het onderzoek naar zijn handel en wandel is niet alleen belangrijk om na te gaan of Karbaat ook in Suriname heeft gesjoemeld met donorzaad. Ook voor de 71 donorkinderen van de arts die tot nog toe zijn gevonden, is het verhaal over het leven van hun biologische vader belangrijk.

Freelance journaliste Nina Jurna, afgelopen weekeinde in het programma ’10 Op Zondag’. Naast de 71 donorkinderen, had Karbaat ook elf wettige kinderen bij verschillende vrouwen. Behalve het bevruchten van vrouwen met zijn eigen sperma, is gebleken dat hij vrouwen of echtparen ook bevruchtte met donorzaad waar ze niet om hadden gevraagd. Zo hebben verschillend Nederlandse koppels uiteindelijk een kind gekregen van het zaad van een Surinaamse man.Jurna is te contacten via de mail: [email protected] of via een WhatsApp-bericht op het nummer: 8789729.  

Comments are closed.