Onderzoek gaande tegen hoofdinspecteurs Gentle en Hellings

Vandaag In Het Verleden – 2 augustus 2022
augustus 2, 2022
Oprichting Arena Groep moet SLM helpen redden
augustus 3, 2022
Show all

Onderzoek gaande tegen hoofdinspecteurs Gentle en Hellings

Tweetal wordt ‘opruiend gedrag’ verweten, zegt minister in parlement

Hoofdinspecteurs van politie Raoul Hellings en Sergio Gentle wordt ‘ernstig plichtverzuim’ en ‘opruiend gedrag’ verweten. Dat is door Justitie- en Politieminister Kenneth Amoksi dinsdagavond als reden voor hun buiten functie stelling gegeven in De Nationale Assemblee (DNA). Een intern onderzoek zal disciplinaire maatregelen tegen Hellings en Gentle vaststellen, voor hun mogelijk onwettig verzuim en de inzet van staatsvoertuigen bij de afgelopen straatprotesten. Daarnaast loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen het tweetal, naar ‘opruiend gedrag’ en ‘de ondermijning van het bevoegd gezag’ tijdens de demonstraties van Organic Movement, zegt de bewindsman.

De coalitie in het parlement vindt zich terug in het besluit van de korpsleiding, terwijl het recht op demonstreren wordt onderkent, maar tegelijk benadrukt ze dat er wettelijke regelingen zijn waaraan de gewapende machten zich moeten onderwerpen. Volgens de oppositie is echter duidelijk rancune te proeven in deze zaak.

Of de buiten functie stelling van hoofdinspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings wordt verlengd, zal het onderzoek tegen hen uitwijzen.

Comments are closed.