Onderwijsminister Peneux wil AMTO per direct sluiten

50 jaar televisie in Suriname, STVS vandaag halve eeuw oud
oktober 20, 2015
De TeleG 10 Mobiel Met Edward Van Leeuwen
oktober 20, 2015
Show all

Onderwijsminister Peneux wil AMTO per direct sluiten

Een bliksembezoek van de bewindsman brengt verrassende situatie aan het licht

Onderwijsminister Robert Peneux wil overgaan tot sluiting van de Avond Middelbaar Technisch Onderwijsinstelling, meer bekend als AMTO. Hij werd onaangenaam verrast door wat hij aantrof tijdens een bliksembezoek dat hij vorige week aflegde aan AMTO.

Het bleek dat de school sinds de start van het nieuwe onderwijsjaar slecht bezocht wordt door de studenten. Ook constateerde hij een groot verzuim aan de zijde van het docentenkorps. Tot overmaat van ramp bleek zelfs de schooldirecteur onvindbaar. Peneux was niet te spreken over deze situatie.

 

89 Comments

 1. Muhsin Amadt schreef:

  Deze minister moet gaan sluiten.

 2. Hij moet op het dak zitten en lucht happen…

 3. Nee man is werkelijk een chaos daar…jongens/heren plassen op het erf achter de school en concierge huizen … klaar lichte dag!

 4. Sennegay TJ schreef:

  Mr hij heeft gelijk want gewoon zo zonder niets t doen geld ontvange

 5. ik weet dat u ten alle tijden het recht heeft om innovatie te plegen maar het is beter om maatregelen te treffen, Amto sluiten is geen oplossing

 6. Rene Abdulhak schreef:

  Het heel land is een chaos laat hij eerst nagaan waarom beide partijen weg blijven is het begonnen bij de studenten of boj de leerkrachten? Gewoon sluiten is niet de oplossing rennen naar de pers en aangeven wat je bent tegengekomen

 7. Gloria Freeman schreef:

  Sommige dingen kunnen gewoon niet!! Is goed hoe hy onaangekondigd komt, dan tref je de werkelijke situatie aan, voor anderen kan t ongelukkig uitkomen.

 8. Ray Warso schreef:

  Zomaar joe wan tap amto, a no joe abing

 9. Adeline Bijlie schreef:

  Hij moet ook t i.o.l gaan organiseren en docenten weghalen die studenten een buik geven

 10. Romario Winter schreef:

  Orniel DjoeFabian HeinzeRandy TijtelKevin GerdijkAngelo Naarendorp

 11. Orivian Lugard schreef:

  Laten ze eerst gaan onder waarom het zo is daarna een stap nemmen maar gewoon zo sluiten is geen optie da moeten ze OW ook sluiten want daar gaan mensen tekennen en weer na huis gaan op andere kantoren dus eerst onder zoeken

 12. Brush Gio Virgil Rafael

 13. Martha Carretje schreef:

  wat!! nee mang hou op toch,en wat gebeurt dan met de studenten?

 14. Eure Hiwat schreef:

  Boi dan hebben ze ook nog schoolgeld verhoogd en vragen plots materiaal geld ma nooit komen ze opdagen… Die school draagt geen enkele kwaliteit bij de studenten toe

 15. Precious Vany schreef:

  Goed zo per heden direk ook want gewoon eind van de maand wordt er mooi gestordt voor ze dan doen ze geen ene sikepit

 16. Biyenne Enny schreef:

  Maar sluiten van de school deuren s gn oplossing

 17. Sandra Hiwat schreef:

  Ik geef hem gelijk en jammer dat de kans die men krijg voor een opleiding ze niets mee doen en morgen roepen ik kreeg geen kans .

 18. Nikita Tjon-affo schreef:

  Meneer de minister, maar ff serieus kunt u niet op een beter idee komen? Is sluiten van die school echt de oplossing? Misschien moet u denken aan wat te doen om die leerlingen en leerkrachten te motiveren om die school weer tot een top school te maken. #denk #sluitenisnietdeoplossing #bedreigenookniet #motiveren

 19. Rishi Panchu schreef:

  Sluiten Minister ?En mischien of als het mogelijk is gedeeltelijk gebouw laten slopen,en materiaal weer her bruiken op andere scholen . Want andere scholen hebben dringend renovatie nodig m.a.w. de Hendrikschool . Ik ben vandaag naar een ouder bij 1 komst gegaan. Daar krijg je te horen dat monie no de voor renovatie van de gymlokaal die aan het instorten is. Heel,heel en nogmaals heel triest te horen van de school leiding dat, mischien binnenkort gaat er zeker geen gym les verzorgd worden. Hart binnen inde stad kan je je voorstellen. En als dat niet genoeg is doet de toiletten het ook niet. Is alleen maar shande ,schande en nog schande. Minister dit moet u dringend aanpakken !!!!!!!!!!!!

 20. Meo Terrie schreef:

  De school sluiten is geen optie de meeste studenten zijn arbeiders die tot laat werken de minister moet ook kijken op welk tijdstip hij daar was. Iemand die tot 17:00u werkt kan onmogelijk 17:15 u op school zijn.

 21. Roel Zarks schreef:

  die minister is gestoord hij ,moet inspectie per direct opheffen,

 22. Patty Babel schreef:

  Wat gebeurd er dan met degenen die wel gemotiveerd zijn en de school bezoeken.Minister de meeste jongens/meisjes hebben smorgens een baan en proberen zich te scholen s avonds.Gaat u eerst na waaraan het ligt dat een groot deel van de studenten wegblijven voordat u akties onderneemt.De meesten moesten een inschrijfgeld betalen en daarna apart voor de boeken.

 23. Hij zou eerst na moeten gaan waarom aanwezigheid in de min was meeste mensen die amto bezoeken zijn werkende studenten.
  Is toch ook voor gekomen dat ministers ziek hebben gemeld om een muskieten beet of prik DNA vergaderingen werden toch geschort??

  Je sluit de school en dan wat verder?? Door de school te sluiten heeft hij niks gedaan,zo pak je geen situaties aan.

 24. J-Nelle Nelly schreef:

  Bezoek -Besluit: school sluiten. Is er onderzocht waarom. Als t zo easy is booi U tap a her Crew vn DNA ……

 25. Parkash Bisai schreef:

  Minister wat is u bijdrage gewwest naar amto toe toen u op het ministerie bepaalde functie had inplaats DAT je corrigeert Dan will je Breken foei toh sluit het ministerie liever want hoeveel scholen of opleidingen van Sur geaccrideerd ????

 26. Nicole Derby schreef:

  Sluiten,ja noh??? Wat gebeurd er dan met die studenten die in het laatste jr zitten en die wel trouw de school bezoeken

 27. De technische richting zijn al zo gelimiteerd wanneer het komt tot studie, en nu wilt deze idioot een school sluiten na 1 bezoek.

 28. Jerrel Albert schreef:

  minister kunt u wat doen aan de aanvangstijd van de studie masters surinaamsrecht aan de Adek? aanvangstijd van 14.00 uur is niet haalbaar voor werkenden. Graag ietsje later

 29. Die studen die willen moet hij ergens plaatsen

 30. Als de studenten werkelijk moeite mee hadden, zouden ze al lang aan de bel trekken. Dus sluiten die handel, ze zoeken maar een andere optie.

 31. Ro Debi schreef:

  Door economische situatie is ht moeilijk om te studeren. Mensen moeten bijbanen verrichten om de plotselinge verhoging van nutsvoorzieningen op the vangen.

 32. Natasha Holder schreef:

  I hope not in nickerie my son just went back to school after 3 years please not nickerie

 33. Wieli Gid schreef:

  Gaat hij nog een reactie geven over de studenten die leerkrachten mishandlen

 34. Glenn Kluivert schreef:

  de leerkrachten hebben daar als een ontspannings oort gemaakt gaan wanneer ze willen donder de ganse boel op als ze niet willen werken zo als het hoort

 35. Gaytrie Sookram schreef:

  Hij gaat alles sluiten .k weet wat hij daar s komen doen .sluit ht heel onderwijs dan s ht gud .k haat jhem om hem zit k nu zonder een baan

 36. Gaytrie Sookram schreef:

  Nee dt gt hij niet zien .daaevoor zijn ze blind .

 37. En what about degene die wel willen ,sorry maar er zyn betere dingens waarmee peneux zich moet bezighouden ,deze man is er volgensmy om die leerkrachten juist het leven zuur te maken

 38. Hille Verbruggen schreef:

  Is Amto dan zo puin geworden? Toen k r zat als student leek ht r altijd een onvaste start maar gaande weg liep ht op rolletjes. En n school sluiten is niet zomaar n uit d lucht gegrepen beslissing. Dus sluit, evalueer en heropen mt gemotiveerde docenten n studenten. N rotte appels weren!

 39. Robby Maximum schreef:

  Daar s t tranga nakie werken n school soms komt d docent gewoon niet opdagen orden die torie sluiten s geen optie

 40. Elion Yngard schreef:

  Ai boi eindelijk .ht wrdt hoog tijd .die troep is er al jren .mijn tijd kwamen z niet eens .busgeld .hun corrctie moddel enz .sluite die school .

 41. Adjako Louis schreef:

  Ik denk dat de minister moet gaan kijken naar de leeromgeving op die deze school. Zijn er genoeg machines op die school ,want amto is een technische opleiding je draait zo een school niet met praten en belofte doen. Heeft de minister een kijkje genomen in de praktijkloodsen . Nodigen die machines of het machinepark de leerlingen en docenten uit om de school te bezoeken. Ik vind dat we te snel en eenvoudig dingen regelen in dit land. Zou het niet goed zijn om eerst te vergaderen met de leiding en het docentenkorps alvorens dingen te schreeuwen in de pers. Heeft de inspectie niet gefaald in deze ? De school sluiten om een momentsopname lijkt me te eenvoudig en haast onmogelijk en ongepast

 42. Berto Gil Archer schreef:

  Sinds jaar en dag is dat t geval. Zeer demotiverend

 43. Adra Leider schreef:

  Penue begin naar t gedrag vn d lln en materiaal te kijkn

 44. Foe A Man Anwar schreef:

  Geachte minister bij deze wil ik onder u aandacht. het feit dat ik mijn theorie heb afgerond, maar men wil geen stageplek inorde maken. Sinds 2014 zijn er 5 mensen die hun diploma hebben. allen met vrijstelling van NATIN. WAT GAAT ER MET ONS GEBEUREN MINISTER??????

 45. Hoe zit het dan met degene die hun diploma nog moeten krijgen? Heeft de minister weleens een bezoek gebracht aan de andere AMTO’s? Zoals die op Lelydorp? Er zijn daar genoeg studenten die wel les komen volgen. Het sluiten van de school is helemaal geen oplossing .
  Nogmaals het zijn WERKENDE studenten en geen LEERLINGEN!
  Als minister moet u juist blij zijn dat er zulke mensen zijn en ze blijven motiveren ondanks ze het zwaar hebben met het werk en DAN NOG keihard studeren om er iets beter van te worden. Don’t think that you can do anything whatever with everyone when you’re on top, because some day that poor AMTO student will be able to achieve more succes than you.

 46. Clau Eliza schreef:

  Deutz Amoelibie

 47. Grace Huiswoud schreef:

  Nieuwe bezems vegen schoon wat deed hij toen hij directeur was niets blind . Nu ziet hij alles lkr mogen geen jeans aantrekken waarom niet

 48. Alvin de Meza schreef:

  Hebben wij een overschot aan scholen ofzo?

 49. Berthold Zweden schreef:

  Ju klari 😂 Dayne Kartodikromo

 50. wrm de school sluiten?
  we hebben 400srd betaald per jaar.
  en dan nu zo n ding doen?
  er zijn studenten die hun doel willn bereiken zoals ik. en wat gn we daarna kunnen doen? roven ofso?
  zo gt suriname achteruit. er is geen geld meer in suriname en dan nog zo n ding doen.

 51. Basedie Musra schreef:

  Sluiten is geen optie maatregelen treffen vergaderen de school bijna geen praktijk material wat verwachten ze bekijk ook de lln hun gedrag

 52. Marita Kluivert schreef:

  de leerkrachten komen waneer ze willen ja is waar me zoon zat daar hij is weg gebleven er waren soms maar 3mensen op school ook dus er zit wat fout daar

 53. Sudhir Binda schreef:

  Het zijn werkende studenten hoe laat was je daar pieneut?

 54. Pargas Amrish je diploma

 55. Het kost ze nu srd 350 voor het school jaar vorig jaar was het srd 100

 56. De docenten verschijnen ook niet . . .

 57. Majokko Lorenzo schreef:

  Sluiten s geen optie 90% van die studenten hft een baan en als u zo een stap mkt .wrdt ht een groot probleem vr j toekomst

 58. Samuel Vyent volg..

 59. Goh… Daar komt u nu pas achter… geen wonder dat er figuren competentloos een diploma hebben kunnen halen en in de praktijk niet weten hoe het hoort..

 60. Jasamamad Jacob schreef:

  Ik vind dat de minister eerst moet praten mt de derecteur hoe t kom dat t zo is ? En legt ze allemaal aan banden .als dat tocht gebeurt !!!dan heb je geen andere keus.maar gewoon schreeuwen dat gaat je sluiten !…jij kan de school anitime sluiten .jij heb de macht .( vergeet niet allen boeler doen dat ) dit noemt men dicdaktorial….

 61. Penneu je was ook direkteur een tydje waarom neem je nu aktie waarom niet toen waar was je al die tyd !!! Dit moest je allang hebben gedaan zoals bezoeken op scholen !! Nee geen tyd je wilt nu gewoon naam maken begin matrealen op die scholen te plastsen zodat die leerkrachten hun lessen optimaal kunnen verzorgen en de leerlinge. Prettige hun lessen kunnen volgen foei toch mannn !!!!!!!

 62. De minister kan maatregelen treffen, maar hij kan de school niet gewoon sluiten wat gebeurd dan met ons die aan het afstuderen zijn…we zijn werkende studenten…wat gebeurd dan met ons geld dat w betaald hebben 350 vo d school en dan nog apart voor boeken?! Ding wang sa y poring gi unu moet hij aanpakken!!

 63. Mogen we eerst nieuwe boeken op alle scholen?

 64. Denice Gummels schreef:

  Heeel goed plan. Zo onaangekondigd ,niemand kan zich dan voorbereiden.

 65. Jur M Amatkasbi schreef:

  volgns my kn jy weg gn vn minister vn onderwys

 66. George Co schreef:

  Chaos chaos chaos, complete chaos. Overal chaos. Chaos bij EBS, chaos bij Sdbs, chaos bij GMD, Chaos bij vreemdelingenzaken, chaos bij onderwijs, elke dag een andere chaos. Suriname heeft Jezus nodig. Ik wordt er moe van. Niets positiefs als je s’morgens wakker wordt. P.S. Wat kost een ticket naar de maan.

 67. Starboy Clearens schreef:

  Die man doet net alsof hij niet jong is geweest je gaat amto sluiten denk eerst goed na vrdt je stappen gaat ondernemen denk je dat, dat een oplossing gaat zijn en ding sma sang e baar sluiten dat ding fuck yall.wil je dat we op de hoeken gaan staan en mensen lastig vallen of stelen come on

 68. Maak er gewoon ’n dag M.T.S van.

 69. Romano Francis Youandi Verwey

 70. Roel Zarks schreef:

  geef hem gewoon een 10 voor babbelen als een meisje respect voor zn medewerkers dient hij wel te hebben je hebt directeur nog niet eens gesproken en je begint hem al te vloeren betekend dat het een staartje heeft toen hij nog Directeur Minov had hij deze van de Amto al op zn maag , dirty harry”

 71. Meriam Lantveld schreef:

  Skoro moni oppo de meeste ouder kunnen ht niet betalen begin te kijken naar die leerlingen die vechten met leerkrachten nonsens

 72. Deze minister denk niet logisch na dat bepaalde van de leerlingn werkn om aan geld te komen om hun studie te betalen ze moetn toch ook inschrijfgeld betalen

 73. nou ik zit op t amto s zwaar maar waar n wil is is er zekr n weg ik verzuim sinds dag 1 niet k denk dt u eerst na moet gaan hoe of wat hor want inschryfgeld s niet n beetje wn waar gaat u de andre zette die we’l op school wille hoe verdr met die groep dan

 74. Daniel Jackie schreef:

  Hij heeft niets t doen zekr

 75. Vandijk Marjori schreef:

  Wat gebeurt er dan met de gene die serieus zijn??????en sedert wanneer sluit men een onderwijs instantie. Komt met een oplossing.ik begrijp t soms niet.Ai boi minister.

 76. Dorothy Narain schreef:

  Minister hft groot gelijk niet werken en wel ontvangen er zijn consequenties aan verbonden we hebben niet te maken met kleinekinderen maar met volwassene

 77. Joey Saakie schreef:

  Om deze dingen heb ik de school verlaten ik ga van ’t werk om nr school te gaan da zie ik geen docenten om les te volgend heb me benzine zomaar verspilt