Onderwijsminister Peneux doneert SRD 2000 aan 9 sociale instellingen

Bouwwerkzaamheden commissariaat Nickerie vorderen
december 17, 2016
ABS presenteert statistieken 2016 Bedrijventelling
december 17, 2016
Show all

Onderwijsminister Peneux doneert SRD 2000 aan 9 sociale instellingen

Minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op vrijdag 16 december geld gedoneerd aan 9 sociale instellingen. Elke instelling mocht instellingen een steun in de rug te geven en ook vanwege het feit dat zij zich ontfermen over kinderen die door de ouders in de steek zijn gelaten, of verstoten zijn, omdat zij besmet zijn met HIV.

De onderwijsminister zegt dat hij met deze donaties de opdracht van President Desire Bouterse uitvoert, namelijk inhoud geven aan het Sociaal programma van de regering. Deze donatiegelden zijn afkomstig uit het bedrag die de Ministeries kregen, voor geschenken aan zaken relaties. “Het is, nuchter denken en weten wat wij willen voor de samenleving. Wij moeten prioriteiten stellen en nagaan, waar wij het geld beter kunnen inzetten, zodat er welvaart en welzijn is. Wij kunnen ons land gezond maken. De ontwikkeling moet niet worden stopgezet”, zo zei hij.

De onderwijsminister maakte ook kenbaar dat de tehuizen een beroep op het ministerie mogen doen voor onder anderen professionele huiswerkbegeleiding, dat afhankelijk zal zijn van het niveau van het kind. Deze sociale instellingen moeten dan een brief richten naar het ministerie, mede met een profiel beschrijving van wat voor kracht er nodig is om de behoefte van de instellingen te voorzien. Het gaat in deze ook om pedagogen en vakleerkrachten. Belangrijk is wel, dat de presentielijsten moeten worden ingetekend en ingeleverd op het ministerie.

De sociale instellingen die een donatie ontvingen zijn: Stichting Claudia A, Stichting Rumas, het Parelhuis, Huize Campagne, de Kennedy Stichting, Kinderhuis Ramoth, Kinderhuis Samuel, Stichting Huize Betheljada en Kinderhuis Odoneti.

Comments are closed.