Onderwijsminister gaat voor professionelere aanpak technisch onderwijs

Cluster-lab LVV gaat boeren begeleiden van beplanting tot oogst
maart 24, 2014
Zeewering Weg naar Zee moet belangrijk tuinbouwgebied beschermen
maart 24, 2014
Show all

Onderwijsminister gaat voor professionelere aanpak technisch onderwijs

Studie agronomie moet dieper bekeken worden

Het technisch onderwijs in Suriname moet volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling een betere plaats krijgen. Docenten moeten bijgeschoold worden, zodat de studenten die worden afgeleverd, zowel nationaal als internationaal erkend kunnen worden. Daarom is het ministerie nu bezig met de opzet van een National Trainings Autority die de waardering en classificering van studenten van het technische onderwijs moet regelen.

In Nickerie betekent deze vernieuwing een grotere uitdaging, omdat de keus  moet worden gemaakt of de docenten lokaal getraind moeten worden, of als zij voor de training naar Paramaribo moeten. Ook heeft het Natin in het district de aandacht, omdat er moet worden gewerkt aan de opzet van practicumlokalen die de school tot nog toe ontbeerd. De bewindsman juicht de voorbereidingen voor de opzet van de opleiding Agronomie in Nickerie ook toe, maar er moet volgens hem goed worden nagegaan of de mensen na deze opleiding wel inzetbaar zijn in het district.

De minister van Onderwijs Ashwin Adhin, die wij spraken over de ontwikkelingen in het technisch onderwijs, in de marge van zijn werkbezoek aan Nickerie vrijdag, waar hij enkele jubilarissen en gepensioneerden op zijn ministerie decoreerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.