Onderwijsminister Ferrier wil Leraar LBO Brokopondo ontslaan

Belfort kan grondcorruptie Samsoedien niet hard maken
april 5, 2019
Economie van Suriname behoeft dringend een oplossing
april 5, 2019
Show all

Onderwijsminister Ferrier wil Leraar LBO Brokopondo ontslaan

DNA pleit voor lichtere maatregel gezien de feiten en omstandigheden

Onderwijsminister Lilian Ferrier wil de leraar van LBO Brokopondo, die begin deze week een leerling hardhandig heeft aangepakt, met ontslag sturen. Er zijn volgens haar voldoende reden daartoe. De minister stelt dat de leerkracht zijn boekje te buiten ging als opvoeder en zich duidelijk schuldig maakte aan mishandeling. Zij ging gisteren in De Nationale Assemblee in op dit incident, waarvan een videootje viraal gaat op sociale media:

Het parlement heeft vol afschuw gereageerd op het incident. Echter blijkt dat er meer aan de hand is dan hetgeen in het filmpje te zien is. Gepleit wordt voor wat genade voor de man. Volgens het parlement zou de leraar niet meer met kinderen moeten werken, maar hem brodeloos maken, is toch een stap te ver. In de collage hoort u DNA-leden Sharman, Hooghart, Gangarampanday, Doekhie en Breeveld, gevolgd door minister Ferrier.

Aan het eind DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons met een correctie op de conclusie van de Onderwijsminister. Volgens de bewindsvrouw nemen de mannelijke DNA-leden het op voor de leraar die een agressieve leerling hardhandig aanpakte op LBO Brokopondo.

Comments are closed.