Onderwijsbonden wachten antwoord regering af

Dagbladen overzicht maandag 6 november 2017
november 6, 2017
SWM werkt aan watervoorziening Brokopondo
november 6, 2017
Show all

Onderwijsbonden wachten antwoord regering af

Moet echter niet lang op zich laten wachten, zegt bondsvoorzitter Valies

Het bestuur van de onderwijsbonden BvL/ALS is op 13 oktober om tafel gegaan met vicepresident Ashwin Adhin die toen fungeerde als waarnemend staatshoofd. Overeengekomen werd dat het bondsbestuur, onder leiding van Wilgo Valies, alle knelpunten waarmee de leden kampen naar de regering zou opsturen. Dat is ook gebeurd in een brief die op 24 oktober is afgegeven. Tot nu toe is er nog geen antwoord teruggestuurd, maar Valies zegt dat het nodige geduld aan de dag wordt gelegd.

Volgens de bestuursvoorzitter treedt de overheid te vaak de vakbondsrechten van zijn leden met de voeten. Daar verandert het per staatsbesluit vastleggen van de herwaardering van de onderwijsgevenden in het land niets aan, zegt hij. Het is zaak dat iedere leerkracht op de hoogte is van zijn of haar rechten als werknemer.

 Vandaag start dus de training voor de shopstewards van zowel de Bond van Leraren als de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Die zitten landelijk verspreid. Valies zegt dat er oplossing bedacht is voor degenen die niet aan deze cursus mee kunnen doen.

 De onderwijsbonden BvL/ALS wachten deze week de reactie van de regering af op hun brief waarin hun knelpunten staan aangegeven. Bij een langer uitblijven van een antwoord zit het er dik in dat de organisaties zich zullen opmaken voor een onderling beraad.

Comments are closed.