Onderwijs Minister Ashwin Adhin bracht bezoek aan OAS secretariaat

Districtsbesturen nog steeds niet operationeel
april 3, 2014
Dagbladen overzicht 04 april
april 4, 2014
Show all

Onderwijs Minister Ashwin Adhin bracht bezoek aan OAS secretariaat

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft van 25 tot 27 maart een werkbezoek gebracht aan het secretariaat van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Washington, VS. Dit bezoek was nodig in verband met de voorbereiding van een speciale top van Inter Amerikaanse Commissie van onderwijs ministers.

Deze top is in maart 2012 in Suriname gebhouden. Tijdens deze belangrijke meeting werd een speciaal onderwijsplan aangenomen, waarvoor Suriname nog steeds verantwoordelijkheid draagt zegt het ministerie van onderwijs in een persbericht.

Minister Adhin begon zijn bezoek als voorzitter commissie onderwijs binnen de OAS, met een beleefdheidsbezoek aan de Assistant Secretaris Generaal Ambassadeur Albert Ramdin en de Secretaris Generaal Jose Miguel Insulza.

Ambassadeur Ramdien vroeg Adhin aandacht voor het thema van de volgende top. Gekozen is om  jeugd en leiderschap als thema te verbinden aan de volgende top.

Met secretaris Generaal Insulza besprak Adhin de uitkomsten van vorige meetings van onderwijsministers, het politiek dialoog binnen de OAS en relevante vraagstukken.

Een ander onderwerp was de kwaliteitsverhoging en toegankelijkheid van het onderwijs in de lidlanden. De OAS biedt aan staatsburgers uit de lidlanden al decennia lang mogelijkheden voor academisch onderwijs. Via een speciaal programma krijgen ook Surinaamse staatsburgers de kans gebruik te maken van de beurzen die  door de organisatie worden aangeboden en gefinancierd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.