Onderscheidingen voor Beloofde Boek 2015 uitgereikt

Exploratie-put in offshore blok 31 levert niets bruikbaars op
augustus 13, 2015
Brunswijk niet aanwezig bij beëdiging president
augustus 13, 2015
Show all

Onderscheidingen voor Beloofde Boek 2015 uitgereikt

De Stichting Projecten Christelijk Onderwijs,  die zichzelf als belangrijke taak gesteld heeft het lezen onder de Surinaamse schooljeugd te bevorderen, heeft afgelopen zaterdagavond de awards voor het Beloofde  Boek 2015 gepresenteerd.

Het Beloofde Boek is een project om meer leesboeken aangepast aan de Surinaamse situatie te kunnen aanbieden en Surinaamse schrijvers erbij te betrekken. De boeken van auteurs Jonathan Tjien Fooh en Jetty Polanen-van Hedel, werden gekroond tot beloofde boeken en deze auteurs namen zaterdag ook hun award  in ontvangst.

Jonathan Tjien Fooh  schreef  het boek ‘De magische tuin van Mbah Semie’ over pratende planten en bomen. Jetty Polanen schreef het boek getiteld ‘Bio Wat ??; over de Surinaamse biodiversiteit,  via een avontuur in het district Saramacca’ zoals beleefd door een groep padvinders.  De Suriname Conservation Foundation, dat zich inzet voor bescherming van de Surinaamse natuur, heeft het Beloofde Boek van 2015 gesponsord.

Boeken die eerder onderscheiden werden met de onderscheiding, Beloofde Boek, waren die van schrijvers Hilly Arduin en Ismene Krishnadath.

 

 

Comments are closed.