Ondernemerschapstraining voor start-op modern pluimvee bedrijf

Dagbladenoverzicht 11 november 2017
november 11, 2017
Minister Noersalim heeft ontmoeting met IaDB consultant
november 11, 2017
Show all

Ondernemerschapstraining voor start-op modern pluimvee bedrijf

Het  PWO Small Business Development Center, M3Consultancy en Stichting Pluimvee Kwekerscollectief Suriname hebben de koppen bij elkaar gestoken en een samenwerkingsovereenkomst gesloten, die gericht is op het trainen en coachen van personen die een onderneming voor de kippenteelt wensen op te zetten.Het  PWO Small Business Development Center, M3Consultancy en Stichting Pluimvee Kwekerscollectief Suriname hebben de koppen bij elkaar gestoken en een samenwerkingsovereenkomst gesloten, die gericht is op het trainen en coachen van personen die een onderneming voor de kippenteelt wensen op te zetten.
Recentelijk heeft het ministerie van Handel Industrie en Toerisme de eerste stap gezet in het kader van de facilitering en stimulering van de kippenteelt in ons land. Die eerste stap houdt in dat De Nationale Assemblee waarschijnlijk op korte termijn zal goedkeuren dat de importkip met 20% extra zal worden belast, dus van 20 naar 40% importbelasting. Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om metterdaad de pluimveesector en met name de opzet van kippenteeltsector een boost te geven.

De samenwerkende partners beginnen vandaag met het verzorgen van een interactieve training ‘Duurzaam Opzetten van Kippenteelt Bedrijven’. De samenwerkende organisaties richten zich onder andere op personen die een onderneming in de pluimveeteelt en in het bijzonder de kippenteelt wensen te starten, maar ook op personen die al in deze business zitten en met expansieplannen rondlopen. Clyde Motman van M3 Consultancy zegt dat de training 24 uren beslaat , gesplitst over 8 trainingsdagen

Cursisten die de training volledig hebben gevolgd, ontvangen na de training een certificaat van de samenwerkende organisaties en een informatiepakket van Stichting PKS. Na de training kunnen deelnemers besluiten of zij een beroep wensen te doen op het productie stimuleringsfonds van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme, of een andere financieringsbron. Er kan dan samen met de ex-cursist een ondernemingsplan worden opgesteld en de kredietaanvraag kan ook met hen worden voorbereid.
Wanneer een cursist begeleiding nodig acht bij de opzet en het verder ontwikkelen van zijn onderneming dan staat Stichting PKS klaar om die ondernemer bij te staan. Ellen Naarendorp van de Stichting Pluimvee Kwekerscollectief Suriname legt uit  wat er anno 2017 van een kippenkweker wordt verwacht.

De training wordt gehouden in het PWO gebouw aan de Limesgracht 80. Van 10 tot en met 21 november.  Voor meer informatie mag men bellen naar t telefoon nummer 475840.

Comments are closed.