Ondernemerschap kan gebruik maken van regionale bijstand om export te verhogen

Vreemd vliegtuig maakt noodlanding bij Manglie, industrieel vertrouwd het zaakje niet
april 13, 2018
Ministeriële missie doet Boven-Suriname gebied aan
april 13, 2018
Show all

Ondernemerschap kan gebruik maken van regionale bijstand om export te verhogen

Er is internationale assistentie beschikbaar waar Surinaamse ondernemers uit kunnen putten om producten en diensten te exporteren. Het gaat niet alleen om kennis die daarbij komt kijken, maar ook om de financiële mogelijkheden. Het Suriname Business Forum (SBF) wil een leidende rol spelen door het ondernemerschap naast het faciliteren,  bij te staan in het aanboren van de mogelijkheden die internationale organisaties te bieden hebben.

Eén daarvan is de Caribbean Export Development Agency. De lijnen zijn reeds uitgezet door het SBF. Als eerste actie is deze week een technische workshop gehouden om het ondernemersveld te informeren. Het forum verwacht dat het resultaat niet lang op zich zal laten wachten.

Gilbert van Dijk, directeur van de Business Support Services van het Suriname Business Forum die de country Advisor is voor de Caribbean Export Development Agency.

Dit regionaal orgaan biedt kennis en financiële bijstand voor ondernemers om hun exportmogelijkheden te vergroten. Geïnteresseerden die gebruik willen maken van de inspanningen die het SBF pleegt moeten bereid zijn een financiële bijdrage te leveren.

Comments are closed.