ONDERNEMERS BELICHTEN NOODZAAK GEZONDE LEEFSTIJL

ZIKA LEIDT TOT MEER GUILLAIN-BARRÉ IN DE REGIO
september 8, 2016
LIMBO: KOERSKWESTIE TOONT GELIJKENISSEN MET PERIODE WIJDENBOSCH
september 8, 2016
Show all

ONDERNEMERS BELICHTEN NOODZAAK GEZONDE LEEFSTIJL

Seraina Veldbloem, afgestudeerde aan de Anton de Kom universiteit heeft voor haar afstudeeronderzoek een businessplan opgesteld, dat gericht is op het bevorderen van werkprestaties binnen bedrijven. Daarin worden modellen belicht, die kunnen bijdragen aan het behalen van topprestaties binnen een bedrijf, te weten activiteiten die een gezonde leefstijl bij het personeel kunnen stimuleren, namelijk teambuilding, verbetering van de communicatie op de werkvloer en aanpassing van de fysieke werkomgeving.

Het ondernemingsplan is opgestuurd naar 37 lid bedrijven van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Ongeveer 78 procent heeft aangegeven behoefte te hebben aan activiteiten, die een gezonde leefstijl bij het personeel kunnen stimuleren. De ondernemingen hebben ook hun interesse getoond in de overige factoren die kunnen leiden tot verbetering van de werkprestaties.

Veldbloem heeft voor haar onderzoek een fictief bedrijf opgezet dat zal bijdragen aan het verbeteren van prestaties binnen bedrijven. Er worden voorbereidingen getroffen om de onderneming werkelijk van de grond te krijgen. In het businessplan wordt ook rekening gehouden met de slechte economische situatie en het effect daarvan op bedrijven. “Juist in deze moeilijke periode is het de moeite waard om dit op te pakken, omdat er juist nu behoefte is om werknemers te stimuleren de werkprestatie te bevorderen”, zegt Veldbloem desgevraagd. Ze stelt dat ondernemers de investering terug zullen verdienen wanneer de werkprestaties vruchten afwerpen. Het businessplan is zo opgesteld, dat op lange termijn ook buiten de grenzen toegepast te kunnen worden. Veldbloem draagt nu de titel Bachelor of Science in de Bedrijfskunde.

Comments are closed.