Ondernemer Sham Binda: ‘Regering Bouterse II speelt struisvogel’

Vruchtbaar verloop vergadering College van Korpschefs
februari 19, 2020
10 Mobiel – Daninhio Felter – 19 februari 2020
februari 19, 2020
Show all

Ondernemer Sham Binda: ‘Regering Bouterse II speelt struisvogel’

Wil situatie niet onder ogen zien, houdt achterban in het duister

‘De regering Bouterse speelt voor struisvogel en wil de precaire financieel-economische situatie in het land niet onder ogen zien’. Dat zegt ondernemer Sham Binda. Binda vindt dat de protestactie van maandag het resultaat is wanneer een overheid alle waarschuwingen in de wind slaat of simpelweg naast zich neerlegt.

Volgens een peiling zou zo’n 17 procent van stemgerechtigden ‘zwevende kiezers’ zijn. Die hebben dus geen ‘kleur’ aldus de ondernemer. De politieke partijen gaan er een harde dobber aan hebben om deze doelgroep naar de stembus te krijgen op 25 mei.

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers (AKMOS). Hij was vorig jaar een fervente tegenstander van het voorstel van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan de bankiersvereniging, om het beheer van een deel van de kasreserves aan vreemde valuta aan haar toe te vertrouwen. De samenleving is voor de zoveelste keer in een avontuur gestort, met als gevolg arbeidsonrust omdat de koopkracht de valutakoersen niet kan bijbenen.

Comments are closed.