Onderdirectoraat Beroepsonderwijs lanceert lerend netwerk

Trump draait deels afspraken terug tussen Verenigde Staten en Cuba
juni 17, 2017
90 Seconden 17 Juni 2017 – Vaderdag
juni 17, 2017
Show all

Onderdirectoraat Beroepsonderwijs lanceert lerend netwerk

Het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs (ODB) heeft een lerend netwerksysteem voor schooldirecteuren van het Lager Beroepsonderwijs (LBO) gelanceerd. Door middel van het systeem moeten de directies nieuwe kennis en manieren van werken met elkaar delen. Gisteren vond de lancering van het netwerk plaats. De onderdirecteur beroepsonderwijs, Ashokkoemar Rambali, zegt dat het systeem wordt onderverdeeld in zeven schoolleider-netwerken.

Het ODB werkt samen met het Centrum voor Nascholing Suriname (CENASU) en de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Techniche bijstand (VVOB). De programmanager van VVOB, Hans De Greve, zegt dat het netwerken uit meer dan communiceren alleen bestaat. De schoolleiders moeten onderling oplossingsmodellen kunnen bedenken om een probleem op hun school efficiënt aan te pakken.

Het systeem van schoolleider-netwerken wordt medegefinancierd door de Europese Unie, de Belgische Federale overheid en de Vlaamse overheid. De Greve benadrukt dat er geen sprake is van een extra vergoeding voor de schooldirecteuren die worden betrokken in het netwerksysteem.

 

Hans De Greve, programmanager VVOB en daarvoor Ashokkoemar Rambali, de onderdirecteur Beroepsonderwijs. Gisteren vond de lancering plaats van het lerend netwerksysteem voor de schooldirecteuren van het Lager Beroepsonderwijs (LBO). Het systeem is bedoeld om hen op een kosteneffectieve manier te versterking. Ongeveer 50 LBO-leiders doen mee aan het programma. De netwerken zullen regelmatig ge-update worden met thema ’s als: het omgaan met gedragsproblemen, het professionaliseren van leerkrachten, de begeleiding van beginnende onderwijsgevenden en ouderbetrokkenheid.

Comments are closed.