Onderdeel veiligheid krijgt plek in schoolcurriculum

Libi Makandra zal diensten blijven verlenen
november 12, 2016
VN waarschuwt voor genocide in Zuid-Sudan
november 12, 2016
Show all

Onderdeel veiligheid krijgt plek in schoolcurriculum

Ruim 2300 studenten van de diverse technische scholen en instituten in Suriname zijn gisteren het belang van veiligheid voorgehouden. Dit gebeurde tijdens een presentatie in het Nationaal Indoor Stadion (NIS). Oliemaatschappij Kosmos Energy hield de presentatie als onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De nadruk werd gelegd op het veiligheidsaspect dat in de praktijk niet uit het oog verloren moet worden. Volgens Mike Resomardono van Kosmos Energy werken technici vooral constant onder gevaarlijke omstandigheden.

 

U hoorde Mike Resomardono, External Affairs Manager bij Kosmos Energy. Hij zegt dat de ontwikkeling van een cultuur waarbij veiligheid op de zeker de werkplek, al in de schoolbanken begint.

De presentatie aan zeker 2300 studenten van technische scholen en instituten in ons land gisteren, gebeurde op verzoek van Staatsolie Maatschappij Suriname. Het fatale incident van vorig jaar waarbij een docent van de Lagere technische School het leven liet, vormde de aanleiding. De leraar was in het praktijklokaal bezig rondijzer te snijden. Het snijblad van de machine vloog los en raakte hem daarbij in de halsstreek.

De onderdirecteur van het Natuur Technisch Instituut, Brian Toekimin, zei gisteren dat Veiligheid vanaf volgend jaar een onderdeel wordt van het lesprogramma op de technische opleidingen in Suriname.

 

Comments are closed.