On- en minvermogenden kaarten blijven geldig ondanks registratie in kader nieuwe Basiszorgverzekering

Dagbladen overzicht 29 oktober
oktober 29, 2014
Wereldprimeur voor IAMGOLD en Suriname
oktober 29, 2014
Show all

On- en minvermogenden kaarten blijven geldig ondanks registratie in kader nieuwe Basiszorgverzekering

Vicepresident Robert Ameerali constateert dat er mogelijk nog onduidelijkheid is, bij een groep houders van on-en minvermogendenkaarten, over de geldigheid en het gebruik van deze kaarten. Dit in verband met de herregistratie in het kader van de invoering van de Basiszorgverzekering. Bij hen zou het idee hebben postgevat dat hun kaart niet meer geldig zou zijn. Zo meldt de VP is een uitgegeven verklaring.

Dit is echter niet waar laat de VP weten. Houders van on- en minvermogendenkaarten hoeven zich niet druk te maken, omdat hun sociale kaarten normaal geldig blijven en kunnen zij deze blijven gebruiken. Bovendien moeten kaarthouders zich laten registeren, als de kaart nu geldig is of niet.

De registratie heeft simpelweg te maken met de voorbereiding van de overstap naar de wet Nationale Basiszorgverzekering, die ook van toepassing is op u als on- en minvermogende, luidt de verklaring van de VP.

Houders van wie de sociale kaarten verlopen zijn, kunnen zonder problemen naar hun wijkkantoor voor verlenging hiervan. Ten overvloede wordt erop gewezen, dat de in acute gevallen, normaal hulp geboden wordt. Als men nou wel of niet in het bezit is van een on- en minvermogendenkaart. De vicepresident hoopt dat met deze mededeling eventuele onrust en onzekerheid is weggemaakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.