Omstreden parlementsverkiezingen in Burundi

Italië bergt lichamen verdronken migranten
juni 30, 2015
Militair vliegtuig crasht op Sumatra, zeker 20 doden
juni 30, 2015
Show all

Omstreden parlementsverkiezingen in Burundi

2015-06-29 05:47:38 Civilians, army soldiers and police queue to vote in the opposition stronghold of Musaga in Bujumbura on June 29, 2015. Voting in Burundi's controversial elections opened despite a string of grenade attacks in polling stations, the latest in weeks of violence sparked by the president's defiant bid for a third term. AFP PHOTO / PHIL MOORE

In Burundi zijn maandag parlementsverkiezingen na maanden van politieke onrust. Oppositiepartijen boycotten de verkiezingen, omdat ze geen vertrouwen hebben in een eerlijk verloop. De Afrikaanse Unie besloot gisteren om dezelfde reden geen waarnemers te sturen.

De Europese Unie trekt haar waarnemers nu ook terug. Het besluit van de regering om de verkiezingen door te laten gaan kan ertoe leiden dat EU-hulp wordt opgeschort, waarschuwt de EU. De internationale gemeenschap had om uitstel gevraagd tot de rust in het land is teruggekeerd. Maar volgens de Burundese regering kan uitstel juist tot meer chaos leiden.  In het land zijn al weken gewelddadige protesten aan de gang tegen het voornemen van president Nkurunziza om zich kandidaat te stellen voor een derde termijn. Volgens zijn tegenstanders is een derde termijn in strijd met de grondwet.

Comments are closed.