OM INTRODUCEERT: VERKEERSBOETE TER PLEKKE MET PINPAS BETALEN

11 oktober: International Day of the Girl Child
oktober 11, 2016
Colombia voert ook vredesgesprekken met rebellenbeweging ELN
oktober 11, 2016
Show all

OM INTRODUCEERT: VERKEERSBOETE TER PLEKKE MET PINPAS BETALEN

Weggebruikers die bekeurd worden, kunnen binnenkort hun boete meteen na de overtreding per pinpas voldoen, vermeldt De Ware Tijd. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de politie in de gelegenheid stellen om de te innen boete via een POS-apparaat te laten geschieden. Dit heeft procureur-generaal Roy Baidjnath Panday vrijdag bij de opening van het zittingsjaar 2016/2017 van het Hof van Justitie aangekondigd.

Hij geeft aan dat deze mogelijkheid in vele opzichten voor efficiëntie zal zorgen. Een belangrijk voordeel is dat de politie voor een belangrijk deel ontlast zal worden van de taak om met contant geld rond te rijden. Ook beoogt het OM hiermee het aantal gevallen van verjaring van verkeersovertredingen terug te dringen.

Een verkeersagent, kijkt uit naar deze maatregel, waarvan hij denkt dat die inderdaad efficiënter zal werken en het werk zal vergemakkelijken. Bovendien zal dit systeem minder corruptiegevoelig zijn dan het huidige, waarbij contant geld wordt ontvangen. Agenten moeten dit geld uiteindelijk storten. De politieman denkt ook dat de POS-betaling een uitkomst zal zijn voor overtreders, die geen of niet genoeg geld op zak hebben. DWT

Comments are closed.