Oktober uitgeroepen tot maand van de Basiszorgverzekering

SATCA waarschuwt Veiligheid Surinaams luchtruim aan zijden draadje
oktober 8, 2014
Nog geen toeloop voor afsluiten nieuwe zorgverzekering
oktober 8, 2014
Show all

Oktober uitgeroepen tot maand van de Basiszorgverzekering

Regering intensiveert media campagne over Sociaalzekerheidsstelsel

De regering intensiveert sinds dinsdag de mediacampagne waarin de gemeenschap wordt geïnformeerd over het Sociaalzekerheidsstelsel. Vooral over de inhoud, betekenis en de gevolgen van deze wetten voor de samenleving zullen worden benadrukt. Het accent zal hierbij worden gelegd op de nieuwe Basiszorgverzekering, één van de wetten uit het Nationaal Sociaalzekerheidsstelsel. In dit verband is de maand oktober uitgeroepen tot de maand van de Basiszorgverzekering.

Daarom wordt vanaf dinsdag een dagelijks TV en Radio Journaal uitgezonden, waarin vraagstukken die verband houden met de Basiszorgverzekering worden belicht. De samenleving zal ook via advertenties in de kranten worden geïnformeerd over het sociaalzekerheidsstelsel en specifiek de Nationale Basiszorgverzekering. De bedoeling is dat de advertenties kunnen worden uitgeknipt en verzameld en iedereen in principe zo zijn eigen informatiebrochure kan samenstellen. De eerste advertenties zijn al gisteren in de krant verschenen.

Eerder werd de virtuele omgeving AKSI MI op het internet gelanceerd, waarin informatie over het totale sociaalzekerheidsstelsel wordt gedeeld en vragen kunnen worden gesteld. Het AKSIMI platform is onderdeel van deze brede mediacampagne. Het virtuele platform bestaat uit een Facebook Fan-pagina en een website, www.aksimi.sr. Ook kan worden ge-sms-et naar 5555 voor vragen.

Behalve de internetplatforms is ook een TV programma gekoppeld aan AKSIMI. Elke maandag om 20.30u geeft meneer Aksi Mi, een virtuele overheidsfunctionaris die veel weet van het sociaalzekerheidsstelsel, ondersteund door een panel van deskundigen, in een LIVE tv-programma via de STVS, ook antwoord op vragen. Er kan door de kijkers dan worden gebeld. Intussen zijn al twee afleveringen van het LIVE TV programma uitgezonden.

Sinds dinsdag zijn de dagelijkse Radio – en Televisie journalen begonnen, waarin veel aandacht wordt geschonken aan het sociaal zekerheidsstelsel, maar dan meer toegespitst op de Basiszorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.