OIS krijgt subsidiefinanciering COVID-noodhulp Inheemsen

Agrarische productiesector moet weer van de grond komen
oktober 20, 2020
10 Mobiel – Raul Abisoina – 20 oktober 2020
oktober 20, 2020
Show all

OIS krijgt subsidiefinanciering COVID-noodhulp Inheemsen

De Organisatie van Inheemsen in Suriname, de OIS, heeft een grant oftewel subsidiefinanciering gekregen van de COICA, afkorting voor Coördinatie van Inheemse Organisaties in het Amazonebekken. Het gaat om een bedrag van 200.000 US$. Het geld zal worden aangewend om de acute nood, ontstaan door de COVID-19 pandemie, in Inheemse dorpen en gemeenschappen in Suriname te helpen lenigen, door middel van voedselpakketten, schoolpakketten, personal protective equipment als mondkapjes, handsanitizer, quarantaine-hutten en landbouwwerkmateriaal voor het voortzetten van de traditionele voedselzekerheid.

Een donatie van 2 miljoen dollar van de Franse president Emanuel Macron, wordt gelijk verdeeld onder de 9 Amazonelanden, te weten Brazilië, Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Guyana, Frans-Guyana en Suriname.

Een derde van de financiële middelen moet aan projecten en programma ’s voor vrouwen worden besteed. In Suriname geschiedt de coördinatie hiervan door de stichting Amazone Markt Suriname. Volgens Sirito -Yana Aloema, voorzitter van OIS zullen ruim 2000 Inheemse gezinnen landelijk voor deze acute noodhulp in aanmerking komen. De vaststelling of registratie zal in samenwerking met het Traditioneel Gezag der Inheemsen, het Ministerie van Volksgezondheid, de Medische Zending, en niet-gouvernementele organisaties die met Inheemsen werken, zoals Conservation International, het Amazone Conservation Team en Green Growth Suriname, geschieden.

Comments are closed.