Officiële aanstelling nieuwe governor Robert van Trikt dinsdag

Info 10 – Glenn Ramdjan en Cheyenne Samson over tekenwedstrijd stuurgroep clean sur. op 8 maart 2019 – 5 maart 2019
maart 5, 2019
Afdeling Vuilophaal start nieuw traject te Wanica
maart 5, 2019
Show all

Officiële aanstelling nieuwe governor Robert van Trikt dinsdag

VES-standpunt blijft overeind: Geen monetaire financiering CBvS

Robert van Trikt is vanaf dinsdag officieel een monetaire autoriteit.

Hij gaat nu aan de slag als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname, met de ondertekening van het protocol van overdracht die heeft plaatsgevonden. Van Trikt zegt zich bewust te zijn van de uitdagingen die hem te wachten staan. Vooralsnog wil hij daar niet dieper op ingaan en vraagt ongeveer twee weken de ruimte om zich in te werken. Daarna komt een persmoment waarbij hij als bankgovernor het een en ander uit de doeken zal doen:

 

Robert van Trikt, de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname.

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) kijkt met belangstelling uit naar het op handen zijnde financiële beleid van de nieuwe governor van de Centrale Bank. Eensgezind hebben economisten en financiële deskundigen in het land, bij verschillende gelegenheden, gewaarschuwd tegen een monetaire financiering. De voorzitter van de economistenvereniging, Winston Ramautarsing, zegt dat als blijkt dat de moederbank toch dat pad opgaat, zij de VES op haar weg zal tegenkomen.

Een monetaire financiering van de reeds fragiele economie van Suriname voorspelt niets goeds, waarschuwt de VES-voorzitter. Volhardt de regering toch met het nemen van zo een stap zal het op lange termijn leiden tot macro-financiële problemen, zoals een verdere stijging van de wisselkoersen en grote instabiliteit. De VES hoopt daarom dat het beleid van de nieuwe governor van de Centrale Bank, Robert-Gray van Trikt niet gecentreerd is op monetaire financiering.

Comments are closed.