Obama wijst demonstrant terecht: ‘Je bent bij mij thuis’

IS in de tegenaanval
juni 25, 2015
Sport 25 juni
juni 25, 2015
Show all

Obama wijst demonstrant terecht: ‘Je bent bij mij thuis’

President Barack Obama pauses as he speaks to reporters about the fiscal cliff in the Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, Friday, Dec. 21, 2012. (AP Photo/Charles Dharapak)

President Obama heeft een boze demonstrant op zijn plek gezet, nadat die hem in de rede was gevallen tijdens een Gay Pride-receptie in het Witte Huis. “Je bent bij mij thuis”, zei de president. Tijdens een toespraak van Obama voor de aanwezige gasten onderbrak een activist de president om aandacht te vragen voor homoseksuele, lesbische en transseksuele immigranten die regelmatig de VS worden uitgezet. “Wacht even”, reageerde de president hoofdschuddend. “Luister eens. Je bent hier op uitnodiging. Het is onbeleefd om iemand zo in de rede te vallen.

Op deze manier zul je toch geen goed antwoord krijgen. Je had dit niet moeten doen.” De overige gasten reageerden juichend op de reactie van de president. Ze begonnen zijn naam te scanderen, terwijl de demonstrant de zaal werd uitgezet. In zijn speech ging de president in op de veranderende houding jegens de LHBT-gemeenschap in de VS. Hij zei dat hij een uitspraak van het Hooggerechtshof nauwlettend in de gaten houdt. Door die beslissing, die zeer binnenkort wordt verwacht, zou het homohuwelijk in het hele land mogelijk kunnen worden. Daarnaast benadrukte Obama dat de discriminatie van transseksuelen beter moet worden aangepakt. Toen iemand uit het publiek hem daarvoor bedankte, zei hij: “Op deze manier wil ik wel vaker in de rede worden gevallen.”

Comments are closed.