OAS en Caricom waarnemers bij verkiezingen 25 Mei

DNA geeft commissieverhoor minister Hoefdraad vrij
mei 18, 2020
Sportverslagen – 18 mei 2020
mei 18, 2020
Show all

OAS en Caricom waarnemers bij verkiezingen 25 Mei

De Organisatie van Amerikaanse Staten [O.A.S] en de Caricom hebben de toezegging gedaan waarnemers te sturen bij de komende verkiezingen op 25 Mei. Dat bevestigd Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle op een persconferentie vandaag. Andere organisaties zoals de Europese Unie en de ACP hebben afgezegd ondermeer omdat die ook nog te kampen hebben met de uitbraak van Covid 19.

Ondanks dat Suriname bekend staat om goede, ordelijke en eerlijke verkiezingen te houden juicht Beighle de aanwezigheid van de observers toe. Dit kan alleen bijdragen aan een verdere objectiviteit alsook het vertrouwen in het verkiezingsproces zegt de Minister

U hoorde BUZA Minister Yldiz Pollack-Beighle. Bij aankomst zullen de waarnemers worden onderworpen aan een aangepaste Covid-Procedure. Door infectiologen is een protocol ingesteld voor vrijstelling van quarantaine voor bijzondere reizigers, stelt Minister Antione Elias van Volksgezondheid

U hoorde Minister Antione Elias van Volksgezondheid.De O.A.S missie bestaat uit tien personen en reizen af vanuit Washington. Met een charter komen zij aan op 21 mei en blijven tot 27 mei. De Caricom observers komen vanmiddag met een chartervlucht van de SLM. De groep bestaat uit 4 personen uit St. Vincent and The Grenadines , Antigua , Barbados en Grenada. Zij keren op 28 mei terug.

Behalve deze missie’s zullen verschillende ambassades  waaronder de Verenigde Staten , Frankrijk , Brazilie en Venezuela ook toezichthouders zijn bij verkiezingen.Alle waarnemers worden eerst ge-accrediteerd door het Onafhankelijk Kiesbureau , zegt Voorzitter Jennifer Van Dijk- Silos.

U hoorde de Voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau Jennifer Van Dijk-Silos

Comments are closed.