NVB NEEMT BUSSEN ONDER DE LOEP

ICT CENTRUM CORONIE KRIJGT MEERDERE FUNCTIES
juli 12, 2016
Enorme schadevergoeding geëist van Facebook
juli 12, 2016
Show all

NVB NEEMT BUSSEN ONDER DE LOEP

De 155 bussen die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) zullen onder een vergrootglas geplaatst worden om de passagiers- en verkeersveiligheid te garanderen. De bussen zullen van 15 tot en met 19 augustus gekeurd en geregistreerd worden. Het bedrijf heeft klachten dat sommige bussen er niet goed uit zien.

Bij de keuring zal een lijst van 35 punten worden nagelopen, blijkt uit een gesprek met NVB-directeur Guno Robertson. De bushouders krijgen een brief, waarin staat waarop gelet zal worden bij de keuring, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan, zegt de directeur. Zo mogen er geen wankele stoelen in een bus zijn; de passagiers moeten comfortabel kunnen zitten. Het remsysteem moet goed functioneren  en er moeten schellen aanwezig zijn in de voertuigen.

Het NVB wil ook inzicht hebben met wie het een contract heeft. Het is namelijk bekend dat mensen die zelf geen bus hebben een contract met het vervoersbedrijf sluiten en vervolgens iemand met een bus inhuren om onder het contract het vervoer te verzorgen.  “We willen af van deze mensen, omdat we een contract sluiten met een persoon die een bus heeft”, zegt Robertson. De bussen worden voor het eerst gekeurd. De directeur weet niet waarom dat eerder niet is gebeurd. DWT

Comments are closed.