Nu.nl meldt: NASA onthult later vandaag baanbrekende vondst

Naschoolse opvang voorlopig ´´on hold´´
september 28, 2015
Poetin roept op tot pact tegen IS
september 28, 2015
Show all

Nu.nl meldt: NASA onthult later vandaag baanbrekende vondst

‘Stromend water op Mars’

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat maandag een ‘baanbrekende wetenschappelijke ontdekking’ onthullen. “Het mysterie rond Mars is opgelost”, meldt NASA. Geruchten doen de ronde dat er stromend water is gevonden op de rode planeet.

De ruimtevaartwereld is in rep en roer, maar wat NASA maandagmiddag om 17.30 uit de doeken gaat doen, blijft vooralsnog speculeren. Toch zeggen sommige kenners, waaronder de website NASA Watch, zeker te weten dat de ontdekking op de rode planeet alles te maken heeft met de vondst van vloeibaar water. Als er daadwerkelijk water op Mars stroomt, zullen de gevolgen van die ontdekking gigantisch zijn: water kan betekenen dat er ooit leven op de planeet is geweest.

Het verhaal gaat dat technologiestudent Lujendra Ojha ‘per ongeluk’ bewijs heeft gevonden hebben dat er water vloeit op Mars nadat hij in 2011 beelden bestudeerde van de planeet. Ojha zal tijdens de persconferentie het woord nemen.

Marsverkenner Curiosity vond in al in april aanwijzingen voor stromend water. Uit de metingen bleek dat zich ’s avonds in de bovenste vijf centimeter van de bodem een soort zoutlaag vormt die in de ochtend telkens weer verdampt. De kans dat er leven op de rode planeet is, blijft echter klein. Daarvoor is er te weinig water en is het er te koud, schreven de geleerden toen.

1 Comment

  1. Oke dus we kunnen een tweede planeet bederven.