NSA en GCHQ hebben antivirusbedrijf Kaspersky gehackt’

Duitsland laat journalist van Al Jazeera weer vrij
juni 23, 2015
Amerikaanse man aangeklaagd om plan IS-aanslag
juni 23, 2015
Show all

NSA en GCHQ hebben antivirusbedrijf Kaspersky gehackt’

Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten NSA en GCHQ zouden antivirusbedrijf Kaspersky hebben gehackt, op zoek naar nog onbekende lekken in software.

Dat blijkt uit documenten afkomstig van klokkenluider Edward Snowden, meldt The Intercept. De inlichtingendiensten zouden de software van het Russische bedrijf uit elkaar hebben gehaald bij wijze van zogenoemde reverse engineering. De interne werking van de software wordt dan helemaal bekend, waardoor de NSA en GCHQ volgens de informatie van Snowden binnenkomende en uitgaande data van Kaspersky kon inzien.

Naast beperkte gebruikersinformatie en privéberichten gericht aan het bedrijf zouden de inlichtingendiensten vooral lijsten met nieuwe malware hebben ingezien. Dergelijke lijsten worden door antivirusbedrijven erg geheim gehouden, omdat ze kwetsbaarheden opsommen die nog gedicht moeten worden. Met die informatie zouden de inlichtingendiensten de malware naar hun eigen hand kunnen zetten, met de zekerheid dat die malware pas met een toekomstige update van de Kaspersky-antivirussoftware geblokkeerd zou worden.

Comments are closed.