NPS schakelt juristen in over terugroepen Sapoen/Chitan

Dwight Jubithana wint van de dames op z’n hoge hakken
augustus 3, 2015
Republic Bank start maandag activiteiten in Suriname
augustus 3, 2015
Show all

NPS schakelt juristen in over terugroepen Sapoen/Chitan

Uit Starnieuws

Het bestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft besloten om juridisch advies in te winnen over het terugroepen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door Pertjajah Luhur (PL). Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft aangegeven dat er geen wettelijke gronden zijn voor de terugroeping. Op grond hiervan is er geen vacature ontstaan.

Wanneer Sapoen wordt teruggeroepen komt in zijn plaats Barkat Mohab Ali van de VHP. De volgende op de lijst van V7 in Saramacca, indien Chitan plaats moet maken, is Prim Sardjoe van de NPS. De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, zegt aan Starnieuws dat deze kwestie uitvoerig is besproken in het hoofdbestuur zaterdag. De partij wil pas tot actie overgaan nadat de juristen van de NPS advies hebben uitgebracht. Dat kan in enkele dagen reeds het geval zijn, deelt Rusland mee.
Intussen hebben de PL en de VHP besloten om het CHS naar het gerecht te slepen. De VHP is het niet eens met het CHS dat er geen vacature is. De VHP en de NPS hadden eerder het CHS al gewezen op de terugroeping van Sapoen en Chitan. Gerold Sewcharan die de raadsman is van PL en VHP is bezig met de juridische procedure.

 

Comments are closed.