NPS noemt revolutie militaire dictatuur en dieptepunt in geschiedenis

Suriname Heritage festival moet meer bezoekers aantrekken dan vorige edities
februari 25, 2014
Internet maakt deur naar de wereld voor Surinamers wijder open
februari 25, 2014
Show all

NPS noemt revolutie militaire dictatuur en dieptepunt in geschiedenis

De NPS kwalificeert de Staatsgreep van 25 februari 1980 en de revolutieperiode daarna, als het tijdperk van militaire dictatuur. Een dieptepunt in onze geschiedenis, noemt de groene partij het in een uitgegeven verklaring. Een groot media offensief is gelanceerd om de samenleving en in het bijzonder de argeloze jeugdigen te doen geloven dat de greep om de macht een heldendaad was en in belang was van de natie. Men schroomt er volgens de NPS niet voor om verkeerde informatie te verstrekken en valse interpretaties te geven. De staatsgreep en het daarmee gepaard gaande geweld worden verheerlijkt en geromantiseerd.

Het valse verhaal volgens de NPS is dat de staatsgreep nodig was vanwege de situatie in het land en dat de staatsgreep geresulteerd heeft in een beter georganiseerde maatschappij en een beter geïntegreerde samenleving. De plegers van hoogverraad (ordinaire staatsgreep) worden als helden en weldoeners voorgesteld.

Dit valse verhaal is volgens de NPS een ontkenning en een miskenning van de strijd voor Srefidensi, nationale zelfstandigheid gekoppeld aan sociale rechtvaardigheid en integratie van etnische groepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.