NPS niet bang voor partij Hooghart

Dood Dominio door schuld van militair nog niet bewezen
januari 20, 2015
Bushouders verrast met brief Nationaal Vervoers Bedrijf over niet verlengen contract
januari 20, 2015
Show all

NPS niet bang voor partij Hooghart

De Nationale Partij Suriname (NPS) is niet bang bij de komende verkiezingen stemmen te verliezen aan ex-partijlid Ronald Hooghart, nu voorzitter van de Partij voor Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO). Dat zegt John van Coblijn, voorzitter van de NPS-afdeling Paramaribo. Hooghart zegt zich nog altijd NPS’er te voelen en nog steeds van de partij houdt. Maar omdat hij de politieke erkenning en waardering de afgelopen verkiezingen niet heeft gekregen, heeft hij een eigen partij opgericht.

Dat Hooghart zich van de NPS heeft gekeerd en met zijn partij nu aansluiting heeft gezocht bij de NDP, vindt Van Coblijn helemaal niet erg. Hij vindtwel dat mensen die een partij verlaten om een ander politiek huis te zoeken geen drogredenen en verkeerde argumenten moeten opvoeren om hun stap te rechtvaardigen. Hij typeert dit gedrag als “verraad”.

“Als je van plan bent je ergens anders aan te sluiten, zeg dat meteen en zeg niet dat je nog van de partij bent om je uiteindelijk toch bij de andere aan te sluiten”, zegt Van Coblijn. Hij verwacht niet dat de politieke activiteiten van Hooghart de kansen van de NPS op zetelwinst in Paramaribo negatief zullen beïnvloeden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.