NPS Nederland wil dat moederpartij koers en strategie verandert

Twee indringers gewond tijdens schietincident Merian-mijn
juli 20, 2015
Hoost gebelgd over gewijzigde 8 decemberstrategie VHP
juli 20, 2015
Show all

NPS Nederland wil dat moederpartij koers en strategie verandert

De Nationale Partij Suriname (NPS) moet haar strategie en beleid over Desi Bouterse, de 8 Decembermoorden en de Nationale Democratische Partij (NDP) herzien. De recente verkiezingsuitslag laat duidelijk zien dat deze onderwerpen niet meer spelen en daarom moet de NPS ervoor waken een “protestpartij” te worden. Dit zegt John Waalring, voorzitter van NPS Nederland aan DWT Online.

“If you can’t beat them, join them”, is voor NPS Nederland hierbij het uitgangspunt. “Dat wil niet zeggen dat je je principes verlaat. Je moet niet vergeten en daarnaast blijven strijden voor de waarheid. Dat kan ook door ze te joinen.” De afdeling volgt de politieke ontwikkelingen in de NPS nauwlettend, maar zal geen actie ondernemen. Naast herziening van de thema’s wil NPS Nederland dat de moederpartij in Suriname ook haar structuur herziet. Zo moet verboden worden dat de partijvoorzitter deelneemt in de regering of tot de coalitie toetreedt in De Nationale Assemblee. Die twee zaken moeten gescheiden blijven, vooral in het streven naar goed bestuur.

Waalring zegt verder dat NPS’ers gauw geneigd zijn de hele paarse partij te criminaliseren. “Als NPS’ ers problemen hebben met enkele personen uit de NDP moeten ze nalaten de hele partij te criminaliseren, want intussen behoren ook NPS’ers en VHP’ers tot de NDP.

Comments are closed.