NPS-leiding krijgt nog 14 maanden mandaat

Geen sprake van belangenverstrengeling in terugroepingszaak PL
juli 13, 2015
Suriname dient projecten in bij Brazilië voor financiering
juli 13, 2015
Show all

NPS-leiding krijgt nog 14 maanden mandaat

Alle elf afdelingen van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben het hoofdbestuur gemachtigd om een jaar en twee maanden langer aan te zitten. In die periode moeten de verkiezingen van de besturen van de onderafdelingen, de afdelingen, het congresbestuur en het hoofdbestuur worden gehouden. In een motie is ook tevredenheid uitgesproken over de wijze waarop het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland, de werkzaamheden rond de verkiezingen van 25 mei 2015 ter hand heeft genomen. Het bestuur moet er ook alles aan doen om maatregelen te treffen tot normalisatie van de verhoudingen in de partij.

 

Rusland benadrukte dat er veel werk te doen is in de NPS. Er is geen tijd voor onderlinge gevechten. Hij riep een ieder op om de gelederen te sluiten en te werken naar versterken van de NPS. Rusland kreeg de ondersteuning van de structuren van de partij, ook van 22 onderafdelingen van de afdeling Paramaribo. John van Coblijn, voorzitter van Paramaribo, was eerder uit protest weggelopen van de vergadering. Hij kreeg weinig bijval voor deze actie.

BesluitenIn de motie om het mandaat te verlengen is door het congres besloten:

  1. Aan te geven dat het noodzakelijk en wenselijk is dat goed georganiseerde reguliere verkiezingen binnen de organen van de Nationale Partij Suriname plaatsvinden.
  2. Het hoofdbestuur de ruimte te bieden om binnen een termijn van 14 maanden de verkiezingen van de besturen van: de onderafdelingen, de afdelingen, het congresbestuur en het hoofdbestuur te organiseren.
  3. De in 2 genoemde structuren en organen op te roepen om met voortvarendheid te werken aan het organiseren van hun structuren, zodat de te houden verkiezingen binnen de termijn van 14 maanden conform de Statuten en het huishoudelijk Reglement kunnen plaatsvinden.

 

Comments are closed.