NPS-er Remi Pollack definitief nieuwe DC Commewijne

Vandaag in het Verleden
april 21, 2014
Nieuwe ministers woensdag aan de slag
april 22, 2014
Show all

NPS-er Remi Pollack definitief nieuwe DC Commewijne

Partijtopper moet hoofdbestuursfunctie inleveren

Remi Pollack, Onderwijsinspecteur en secretaris van het NPS-hoofdbestuur, heeft ingestemd met het verzoek van president Desi Bouterse om Districtscommissaris van Commewijne te worden. Dit na afstemming met zijn vrouw. Pollack zegt in een verklaring dat met het aanvaarden van de hoge functie een jarenlange wens in vervulling gaat, wat neerkomt op het verbeteren van de leefomstandigheden van de Commewijners.

 

Pollack heeft zich als prioriteit gesteld zich in te zullen zetten voor het onderwijs, watervoorziening, titels op gronden, elektriciteitsvoorziening en verbetering van de infrastructuur van zijn district.

 

De aankomend DC Commewijne laat doorschemeren dat zijn 31-jarig lidmaatschap van de NPS met zijn benoeming niet in het geding komt. Hij zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, over zijn besluit te hebben geïnformeerd.

 

Eerder liet Rusland weten dat Pollack als consequentie van zijn DC-schap, zijn functie als secretaris van de partij zal moeten inleveren. Volgens Rusland zouden de functie van secretaris van de NPS en DC niet verenigbaar zijn. Rusland stelt er geen problemen mee te hebben dat Pollack is gevraagd, en lid mag blijven, maar geen hoofdbestuurslid van de NPS meer kan zijn.

 

Voormalig DC Ingrid Karta-Bink moest haar functie neerleggen, haar partij Pertjajah Luhur uit de regeercoalitie werd verwijderd. Remi Pollack wordt de tweede DC van het district, sinds het aantreden van de huidige regering Bouterse/Ameerali.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.